15.2 °C, 2.8 m/s, 88.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPārlielupes bibliotēkā skatāma kļavu lapu cepuru izstāde
Pārlielupes bibliotēkā skatāma kļavu lapu cepuru izstāde
13/07/2023

Vasaras vidū Pārlielupes bibliotēka Loka maģistrālē 17 aicina uz dzīvu, zaļu un smaržīgu izstādi “Pārlielupes dzimšanas dienu gaidot”. Kļavu lapu cepuru izstāde skatāma bibliotēkas darba laikā no otrdienas līdz piektdienai no pulksten 10 līdz 18, sestdienās no pulksten 10 līdz 17, svētdien un pirmdien bibliotēka slēgta.

Cepuru autore ir Jelgavas Pilsētas bibliotēkas direktore Lāsma Zariņa. “Tas ir mans vasaras un rudens vaļasprieks. Saskatīt un sajust skaisto dabā, meklēt izejmateriālus, nenodarot kaitējumu, likt lietā savas uzkrātās iemaņas un prasmes, un ienest bibliotēkā vasaras smaržu, mieru un iedvesmu, ko sniedz radoša darbošanās,” saka L.Zariņa.

Ar rokām veidota cepure no dabas materiāliem ir īsts meistardarbs, jo tās pagatavošana prasa no veidotāja pacietību un rūpību. Šādas cepures izgatavošanai jāvelta īpaša uzmanība un laiks. Kļavu lapu cepure var būt veselīga dāvana sev un citiem. Kļavas lapām piemīt pretiekaisuma, pretsāpju un dziedinoša iedarbība. Aromāts nomierina, noņem negatīvas emocijas, sniedz labsajūtu un pozitīvu enerģiju. Vasarā tāda cepure var pasargāt no saules, kā arī lieliski noderēt pirtī. Apejoties ar cepuri rūpīgi, to var izmantot vairākus gadus. Tik pēc izžūšanas tā viegli jāsamitrina. Pēc kārtējās pēršanās pirtī cepuri var uzkārt uz vadža un izžāvēt līdz nākošajai reizei.