20.4 °C, 3.9 m/s, 66.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsAizvadīts sestais Jelgavas Nakts pusmaratona koptreniņš, būs vēl divi papildu treniņi
Aizvadīts sestais Jelgavas Nakts pusmaratona koptreniņš, būs vēl divi papildu treniņi
12/07/2023

Aizvadīts sestais Jelgavas Nakts pusmaratona koptreniņš, pulcējot vairāk nekā 80 dalībnieku. Šī treniņa īpašie viesi bija hokejists Renārs Krastenbergs un BMX braucējs Kristens Krīgers, kuri treniņa dalībniekiem nodemonstrēja arī dažus no saviem iecienītākajiem vingrinājumiem.

Treniņu mērķi ir palīdzēt jelgavniekiem sagatavoties Jelgavas Nakts pusmaratonam, kas notiks 29. jūlijā, iemācot iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājumus, lai skrienot nenodarītu sev pāri. Šoreiz treniņa vadītāja lomu uzņēmās Jelgavas Vieglatlētikas kluba šķēpmetējs Krišjānis Suntažs, un viņam palīdzēja pasaules čempionāta bronzas medaļnieks hokejists Renārs Krastenbergs un vairākkārtējs Latvijas BMX čempions Kristens Krīgers.

Ierasti treniņos piedalās arī Jelgavas Nakts pusmaratona vēstneši – sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri savos sociālajos tīklos aicina iedzīvotājus ne tikai apmeklēt treniņus, bet arī piedalīties Jelgavas Nakts pusmaratonā. Šoreiz vēstneša lomā bija multimāksliniece Helēna Paula Jubalte, kura ir apmeklējusi sešus treniņus un, sakrājot zīmodziņus, ieguvusi iespēju pusmaratonā piedalīties bez maksas, Jaunā Rīgas teātra aktieris un Latvijas čempions kanoe airēšanā Matīss Ozols un Jelgavas Senioru biedrības vadītāja Ilga Antuža. Treniņi ir demokrātiski un tajos dalībnieki dara katrs atbilstoši savām spējām un vēlmēm. Tieši tikpat demokrātisks ir distanču piedāvājums Jelgavas Nakts pusmaratonā – sākot no 300 metriem jaunākajiem bērniem un beidzot ar pusmaratonu.

Treniņa dalībnieki speciālā kartītē pēc katra treniņa saņem zīmogu. Sakrājot sešus zīmogus, dalībnieks iegūst iespēju Jelgavas Nakts pusmaratonā piedalīties bez maksas – pilnā kartīte, uz kuras uzrakstīts vārds, uzvārds un kontaktinformācija, jāapmaina pret koda karti. Vakar pēc treniņa pie brīvbiļetes tika 43 dalībnieki.

Vēl atlikuši divi papildu treniņi – 15. un 22. jūlijā pulksten 19 Pasta salā. Šosestdien, 15. jūlijā, treniņu vadīs Jelgavas Ledus sporta skolas un Latvijas šorttreka izlases trenere Evita Krievāne un sporta deju kluba “Lielupe” vadītāja un trenere Ilona Freimane, savukārt īpašais viesis būs olimpietis karatists Kalvis Kalniņš. Treniņi ir bez maksas un tiem nav iepriekš jāpiesakās. Pēc pēdējā treniņa notiks izloze – tajā varēs piedalīties dalībnieki, kuri sakrājuši vismaz trīs zīmodziņus.

Plašāku informāciju par Jelgavas Nakts pusmaratonu var atrast mājaslapas Jelgava.lv sadaļā “Institūcijas/Sporta servisa centrs/Jelgavas Nakts pusmaratons”. Reģistrēties skrējienam var mājaslapā sportlat.lv vai jelgavaspusmaratons.lv, vai arī jebkurā “Sportland” veikalā Latvijā, kā arī to varēs izdarīt pasākuma dienā no pulksten 12 sacensību centrā Pasta salā.

Jelgavas Nakts pusmaratonu rīko kompānija “Baltic Events” sadarbībā ar “Sporta servisa centru” un “Sportland”.