22.4 °C, 3.1 m/s, 56.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaFOTO: Jelgavas dejotāji deju lieluzvedumā “Mūžīgais dzinējs”
FOTO: Jelgavas dejotāji deju lieluzvedumā “Mūžīgais dzinējs”
07/07/2023

Ceturtdienas vakarā Latvijas novadu krāsas koši iemirdzējās Dziesmu un deju svētku deju lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” ģenerālmēģinājumā Daugavas stadionā. Koncertā kupli pārstāvēta arī Jelgava – piedalās 15 mūsu deju kolektīvi. Šodien,7. jūlijā, dejotāji aizvada vēl divus koncertus, bet rītdien, 8. jūlijā, pulksten 22 vēl vienu. Šo koncertu “Mūžīgais dzinējs” no Daugavas stadiona varēs bez maksas skatīties uz lielā ekrāna Jelgavas kultūras namā.     

Deju lieluzvedums ir kā veltījums izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos atainojot dažādu laiku Latvijas apceļotāju pieredzēto, sajusto un secināto.

Lieluzveduma repertuārā iekļautas 33 dejas, no tām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda. Lieluzvedumā piedalās 15 tūkstoši dejotāju. Viņu vidū arī jelgavnieki: tautas deju ansamblis (TDA) “Lielupe”, TDA «Lielupe» studija, vidējās paaudzes deju kolektīvs (VPDK) “Lielupe”, TDA “Mūsu Lielupe”, TDA “Diždancis”, TDA “Ritums”, VPDK “Laipa”, senioru deju kolektīvs “Ex Lielupe”, VPDK “Rota”, bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Ieviņa”, jaunrades nama “Junda” deju kolektīvs “Jundari”, VPDK “Kalve”, TDA “Kalve”, Jelgavas tehnikuma tautas deju kolektīvs un bērnu un jauniešu deju kolektīva “Vēja zirdziņa” C grupa.