19 °C, 3.5 m/s, 72.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavniekam bronza pasaules čempionātā krosmintonā
Jelgavniekam bronza pasaules čempionātā krosmintonā
04/07/2023

No 29. jūnija līdz 2. jūlijam Čehijas pilsētā Brno norisinājās 7. pasaules čempionāts krosmintonā, kurā startēja arī vairāki jelgavnieki. Augstākais sasniegums – bronza Laurim Baham vīriešu dubultspēlēs.

Lauris kopā ar jēkabpilieti Uldi Dzirkali startēja vīriešu O40 dubultspēles. Spraigā pusfināla spēlē, trīs setu cīņā (15:17, 16:9, 14:16) nācās atzīt nākamo čempionu, poļu pāra, uzvaru. Rezultātā L.Baham ar pārinieku dalīta 3. vieta 20 pāru konkurencē. Vienspēļu kategorijā L.Baham dalīta 17. vieta 46 dalībnieku konkurencē.

Kā Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs” informē kluba “Krosmintons.lv” vadītājs Mārtiņš Žogota, jelgavniekam Matīsam Gravam jauniešu U-16 kategorijā dalīta 5. vieta 16 dalībnieku konkurencē. M.Grava izstājās sacensību ceturtdaļfinālā, atzīstot Japānas sportista pārākumu divu setu spēlē (9:16; 7:16).

Savukārt  Marta Grava uzvarēja U-10 meiteņu grupā, bet zēnu U-10 grupā Robertam Jansonam 2. vieta. “Tā nav oficiāla čempionāta vecuma grupa, jo čempionāts sākas no U-12 vecuma grupām. Tomēr ir prakse sacensībās palaist grupu arī jaunākiem bērniem, lai viņiem nav jāspēlē ar lielajiem. Šī ir neoficiāla grupa, kuras rezultāti netiek ieskaitīti reitingos,” skaidro M.Žogots, piebilstot, ka Martas panākums tik un tā ir vērā ņemams.