21.3 °C, 4.5 m/s, 63 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiFOTO: jelgavnieki skatuviskās dejas lielkoncertā “Arēnā Rīga”
FOTO: jelgavnieki skatuviskās dejas lielkoncertā “Arēnā Rīga”
04/07/2023

Pirmdien “Arēnā Rīgā” divos latviešu skatuviskās dejas lielkoncertos “Balts” skatītājus priecēja tautas deju dejotāji. Koncertā kupli pārstāvēti arī jelgavnieki. Piedāvājam nelielu foto ieskatu no vērienīgā koncerta.

Jelgavu jaunrades koncertuzvedumā pārstāvēja tautas deju ansamblis (TDA) “Lielupe”, TDA “Lielupe” studija, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Lielupe”, TDA “Mūsu Lielupe”, TDA “Diždancis”, TDA “Ritums”, TDA “Kalve”, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Kalve” un bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Vēja zirdziņš”, kā arī divas virsvadītājas – Gunta Skuja un Guna Trukšāne.

Deju jaunrades koncertuzvedums veidots ar jaunu mūziku, jaunām horeogrāfijām un jaunu māksliniecisko risinājumu, kurā saplūda skatuviskā deja un latviešu tēlotāja māksla. Cauri vijās balts pavediens, kā ceļš no kura sākt, veidoties un nenomaldīties, kuru ņemt par pamatu un kurā būt nemitīgā attīstībā.

Šis bija 18 horeogrāfu kopdarbs ar 18 jaunām dejām, kas atklāj septiņas latvietim svarīgas būtības – bērnība, daba, darbs, zeme, dzīvošana, tīrradnība un esība. Latvieša daudzšķautņainība un tīrība reizē.

Deju koncepcijas mākslinieciskie vadītāji – Dace Adviljone, Reinis Rešetins un Taiga Ludborža, režisore – Inga Cipe, videoscenogrāfe – Ineta Sipunova.