24 °C, 1.2 m/s, 49.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaSpīdolas Valsts ģimnāzijas skolēnam – bronza Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē
Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēnam – bronza Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē
03/07/2023

Latvijas skolēni Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē izcīnījuši divas zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas. Vienu no bronzas medaļām olimpiādē izcīnījis Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēns Eduards Robežnieks.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) informē, ka olimpiāde norisinājās no 26. līdz 30. jūnijam un tajā piedalījās 34 skolēni no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas, sacenšoties vairāk nekā 200 jautājumu maratonā. Ikgadējo Baltijas ģeogrāfijas olimpiādi šogad pirmo reizi uzņēma divas pilsētas, turklāt divās valstīs – olimpiāde sākās Valkā (Latvijā), bet medaļu pasniegšana norisinājās Tartu (Igaunijā). Latvijas jauno ģeogrāfu izlase Baltijas ģeogrāfijas olimpiādi noslēdza ar līdz šim labākajiem panākumiem olimpiādes norises vēsturē – divām zelta medaļām, vienu sudraba un divām bronzas medaļām.

Bronzas medaļu mājās pārveda arī Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēns E.Robežnieks. Jāpiebilst, ka Latvijas izlasi pārstāvēja arī Renārs Vanags no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas un Matīss Rubenis no Jelgavas Valsts ģimnāzijas.

Baltijas ģeogrāfijas olimpiāde ir konkurss vidusskolēniem, kas ik gadu ietver teorētisko zināšanu pārbaudi testa un uzdevumu veidā, kā arī praktisko darbu veikšanu, kas šogad tika veikta Sedas pilsētā un visapkārt Valkas novadā – Zīles dabas taku parkveida pļavās, “Latvijas Valsts mežu Zemes Dzīles” apsaimniekotajās smilts-grants atradnēs un citur. Papildus oficiālajai programmai dalībniekiem tiek piedāvātas arī dažāda veida atpūtas iespējas un aktivitātes.

Informācija par olimpiādes uzvarētājiem ir pieejama VISC mājaslapā ŠEIT.

Skolēnu dalību olimpiādē īsteno Valsts izglītības satura centrs, ESF projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai” ietvaros.