17.2 °C, 3.8 m/s, 79.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSākas būvdarbi Aizsargu ielā; satiksmi regulē ar luksoforiem
Sākas būvdarbi Aizsargu ielā; satiksmi regulē ar luksoforiem
28/06/2023

Sākusies Aizsargu ielas pārbūve. Darbi sākti ar vecās asfalta kārtas frēzēšanu Aizsargu ielā virzienā no rotācijas apļa uz krustojumu ar Kārniņu ceļu un apauguma noņemšanu Kārniņu ceļa posmā no Aizsargu ielas līdz Staļģenes ielai. Jāatgādina, ka tranzītielas pārbūves laikā transporta kustība netiks slēgta. Šobrīd tā tiek regulēta ar pagaidu luksoforiem, un autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Aizsargu ielas posmā no rotācijas apļa līdz pilsētas robežai pilnībā tiks atjaunots tranzītielas segums, uzlabota lietusūdens novade, saremontētas caurtekas, savukārt, lai uzlabotu satiksmes drošību, krustojumā ar Kārniņu ceļu tiks izbūvēts jauns rotācijas aplis. Tuvojoties rotācijas aplim un rotācijas aplī izbūvēs apgaismojumu, bet gājēju drošībai – ietvi rotācijas aplī un ielas šķērsošanas zonu gājējiem. Tāpat projekta laikā atjaunos ielas segumu Kārniņu ceļā, savukārt Lediņu ceļa posmā līdz pilsētas robežai tiks veikta dubultā virsmas apstrāde.

Jāatgādina, ka remontdarbu laikā slēgt satiksmi nav paredzēts. Darbu sākumposmā Aizsargu ielā un Kārniņu ceļā satiksmes kustība tiks organizēta ar luksoforiem, bet Lediņu ceļā darbu vietas tiks norobežotas ar pārvietojamām ceļa zīmēm, nodrošinot reversu satiksmes kustību.

Paralēli tam darbi notiks arī Kārniņu ceļā un Lediņu ceļā.

Kopējais projekta realizācijas laiks ir 12 mēneši. Darbus iepirkuma konkursa rezultātā SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” veiks par kopējo summu 1 462 123,14 eiro (bez PVN).

Jāatgādina, ka pašvaldība jau vairākus gadus sistemātiski strādāja, lai piesaistītu finansējumu ļoti sliktā stāvoklī esošo tranzītielu – Aizsargu ielas un rotācijas apļa – rekonstrukcijai. Tranzītielu ceļa segums beidzamos gados bija tādā stāvoklī, ka vairs nespēja nodrošināt atbilstošu satiksmes drošību pie šādas satiksmes intensitātes. Lai novērstu ceļu satiksmes bīstamību, pašvaldība bija spiesta Aizsargu ielas posmā no Vircavas upes tilta līdz rotācijas aplim samazināt atļauto braukšanas ātrums līdz 50 kilometriem stundā. Taču Satiksmes ministrija ilgstoši atbildēja, ka, lai gan tranzītielas atbilst visiem kritērijiem atbalsta saņemšanai, valsts piešķirtais finansējums ir nepietiekams minētā projekta atbalstam. Lai nepieļautu ielas pilnīgu sabrukšanu, pašvaldība par aizņēmuma līdzekļiem pērn izstrādāja ielu rekonstrukcijas projektu un iesniedza ministrijai jau gatavu projektu. Šogad, lai arī ne pilnā apjomā, valsts finansējums beidzot apstiprināts. Pašvaldība nekavējoties izsludināja iepirkumu par Aizsargu ielas pārbūvi, sadalot projektu trīs daļās, un kā pirmā tiks pārbūvēta Aizsargu iela.

Šobrīd ir izsludināts iepirkums projekta otrajai kārtai – par Aizsargu ielas rotācijas apļa pārbūvi, kur arī darbi varētu sākties šovasar.

Satiksmes izmaiņas Aizsargu ielā

Satiksmes izmaiņas Lediņu ceļā

Satiksmes izmaiņas Kārniņu ceļā