19 °C, 3.5 m/s, 72.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas riteņbraucējs izcīna 6. vietu nobrauciena sacensībās
Jelgavas riteņbraucējs izcīna 6. vietu nobrauciena sacensībās
27/06/2023

Jelgavas Valsts ģimnāzijas 9. klases absolvents Patriks Pauls Rullis izcīnījis 6. vietu junioru open grupā downhill sacensībās Vācijā.

Downhill ir ātruma nobraucieni ar velosipēdu kalnainā apvidū, pārvarot dažādus šķēršļus – akmeņus, koku saknes, lecot no uzkalniem un tramplīniem. Jelgavnieks Patriks Pauls Rullis šogad startē “Propain Rookies” kausā, kam ir pieci sacensību posmi, kas norisinās Vācijā, Austrijā un Itālijā. Pirmajā posmā Patriks Pauls nestartēja, jo bija eksāmenu laiks, bet starp pēdējo eksāmenu un izlaidumu pamanījās nostartēt 2. posmā Vācijas pilsētā Oberhofā. Sacensībās kopumā startēja vairāk nekā 300 dalībnieku no 18 valstīm. Latviju pārstāvēja četri dalībnieki, no kuriem divi startēja jaunākās vecuma grupās un divi, ieskaitot Patriku Paulu, – junioru U-19 open grupā.

Junioru U-19 open grupā uz starta stājās 40 dalībnieki. Viņiem bija jāveic apmēram 1,2–1,3 kilometrus gara trase uz ātrumu. Patriks Pauls finišu sasniedza kā 6. labākais ar laiku 01:39,341 minūte. Uzvarētājs, Vācijas sportists, bija par 7,462 sekundēm ātrāks.

Nākamais sacensību posms norisināsies Austrijas Alpu ciemā Zālbahā no 7. līdz 9. jūlijam. Tāpat Patriks Pauls piedalīsies arī Latvijas čempionātā, kas norisināsies 29. un 30. jūlijā Gaiziņkalnā.