22.6 °C, 3 m/s, 63.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLauž līgumu ar dzimtsarakstu ēkas būvnieku; izsludinās jaunu iepirkumu
Lauž līgumu ar dzimtsarakstu ēkas būvnieku; izsludinās jaunu iepirkumu
26/06/2023

Jelgavas pašvaldība lauzusi līgumu ar jaunās Jelgavas un Jelgavas novada Dzimtsarakstu nodaļas ēkas būvnieku SIA “Būvkore”. Šāds lēmums pieņemts, jo uzņēmums ilgstoši nav pildījis savas saistības – ēkas būvniecības darbi pamatīgi kavēti, termiņi netika ievēroti. Pašvaldība paredz sludināt jaunu iepirkumu, lai pabeigtu jaunās dzimtsarakstu ēkas būvniecību Pasta ielā.

Līgums iepirkuma konkursa rezultātā ar SIA “Būvkore” par dzimtsarakstu nodaļas ēkas būvniecību tika noslēgts 2021. gadā, un tas paredzēja, ka darbiem jābūt pabeigtiem 2022. gada rudenī. Taču uzņēmums nespēja izpildīt saistības un darbu neizpildi pamatoja ar finansiālām problēmām. Sākotnēji pašvaldība, lai risinātu situāciju, pagarināja darbu izpildes termiņu, vēlāk arī piesaistīja apakšuzņēmēju, taču tas nedeva rezultātu. Lai pabeigtu ēkas būvniecību, pieņemts lēmums lauzt līgumu ar SIA “Būvkore” un sludināt jaunu būvdarbu iepirkumu.

Kā stāsta pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas departamenta vadītāja Gunita Osīte, patlaban objektā ir pabeigta tikai puse no paredzētajiem darbiem un vēl nepieciešami vismaz četri pieci mēneši darba, lai objekts tiktu pilnībā uzbūvēts. “Kamēr iepirkuma konkursā tiks izraudzīts jaunais būvnieks, paredzēts veikt atsevišķus darbus, lai laikapstākļu ietekmē netiktu bojāti esošie ēkas elementi. Šiem darbiem pretendents tiks izraudzīts sarunu procedūrā,” tā G.Osīte.

Jāatgādina, ka jaunās dzimtsarakstu nodaļas ēkas būvdarbu projekts paredz pārbūvēt telpas Pasta ielā 32, nostiprināt konstrukcijas, nomainīt jumta segumu, logus un durvis, izbūvēt ventilācijas sistēmu, renovēt apkures sistēmu, pārbūvēt iekšējās un ārējās inženierkomunikācijas, izbūvēt liftu, kā arī nosiltināta ēku. Tāpat jābūt uzceltai piebūvei 120 kvadrātmetru platībā, kurā plānotas telpas jaunlaulātajiem un atsevišķa svinību zāle.

Projektā paredzēta arī piegulošās teritorijas Raiņa parkā labiekārtošana 4000 kvadrātmetru platībā. Kopējā jaunās dzimtsarakstu nodaļas ēkas platība būs gandrīz 600 kvadrātmetru.

Jaunajā dzimtsarakstu ēkā izvietosies arī plašs Jelgavas un Jelgavas novada dzimtsarakstu arhīvs par reģistrētajiem dzimšanas, miršanas un laulību faktiem pēdējo 100 gadu laikā.