21 °C, 2.6 m/s, 76.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDzīvesziņas un arodu sētā pirmo reizi svin vasaras saulgriežus
Dzīvesziņas un arodu sētā pirmo reizi svin vasaras saulgriežus
21/06/2023

Turpinot tradīciju par gadskārtu atzīmēšanu, Dzīvesziņas un arodu sētā ar muzikāliem priekšnesumiem un mājražotāju un amatnieku tirdziņu jelgavnieki šodien svin vasaras saulgriežus. Gatavojoties Līgo un Jāņu vakariem, pasākuma apmeklētāji aicināti nopīt savu svētku vainagu, izveidot kļavu lapu cepuri vai apgleznot oļus ar spēka zīmēm.

Dzīvesziņas un arodu sētā, izzinot siera siešanas metodes un vainagu pīšanas tradīcijas, vasaras saulgriežu aktivitātes aizsākās jau 20. jūnijā. Turpinoties svētkiem, šodien, 21. jūnijā, jelgavnieki aicināti uz mājražotāju un amatnieku tirdziņu, iegādājoties  Jāņu galda gardumus un tematiskus svētku dekorus.

Kopējā pasākuma programma noritēs līdz pat pulksten 19, kas dienas laikā nodrošina arī iespēju piedalīties dažādās bezmaksas tematiskajās meistarklasēs. Apmeklētāju interesi izpelnījušās, piemēram, piparmētru skrubja darbnīca, oļu apgleznošanas ar spēka zīmēm darbnīca, kā arī kļavu lapu cepuru gatavošanas darbnīca.

Noslēdzoties pasākumiem Dzīvesziņas un aroda sētā, apmeklētāji vakarā no pulksten 20 tradicionāli gaidīti Jelgavas pils parka saliņā, kur kopā ar folkloras kopām varēs izdzīvot gada īsākās nakts mistēriju. Pasākuma programmā iekļauta Jāņatēva un Jāņamātes aplīgošana, ugunskura un Jāņu pūdeles iedegšana, rotaļas, danči un citas aktivitātes.