19 °C, 3.5 m/s, 72.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavnieki Eiropas čempionātā ārmreslingā izcīna maksimālo medaļu skaitu
Jelgavnieki Eiropas čempionātā ārmreslingā izcīna maksimālo medaļu skaitu
19/06/2023

Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā aizvadīts Eiropas čempionāts ārmreslingā. Jelgavas sportisti Latvijas izlases sastāvā izcīnīja maksimālo iespējamo medaļu skaitu – katrs pa divām medaļām.

Latvijas izlases sastāvā Eiropas čempionātā piedalījās trīs kluba “Legacy Jelgava” sportisti. Kristaps Blūmanis startēja U-23 vecuma grupā svara kategorijā līdz 75 kilogramiem un izcīnīja 1. vietu ar labo roku un 2. vietu ar kreiso roku. “Kreisā roka man vēl nav pilnībā atguvusies pēc traumas, tāpēc šogad Eiropas čempionātā startēju tikai savā vecuma grupā un pie pieaugušajiem nestartēju. Pretinieks, kuram es zaudēju, bija ļoti spēcīgs Turcijas sportists – viņš pērn pasaules čempionātā pieaugušo grupā svara kategorijā līdz 70 kilogramiem kļuva par čempionu un šogad pārgāja uz manu svara kategoriju,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” stāsta K.Blūmanis.

Vīriešu open grupā svara kategorijā līdz 80 kilogramiem 1.vietu ar labo roku un 3. vietu ar kreiso roku izcīnīja Vladislavs Krasovskis.

Masters grupā (40–50 gadi) svara kategorijā līdz 100 kilogramiem 3. vietu gan ar labo, gan ar kreiso roku izcīnīja Gundars Blūmanis.