17.8 °C, 1.5 m/s, 94.5 %

Jaunieši

Sākumlapa JaunumiJauniešiSabiedriskajā centrā noslēgusies radošo nodarbību nedēļa
Sabiedriskajā centrā noslēgusies radošo nodarbību nedēļa
16/06/2023

Šonedēļ 20 mazie jelgavnieki vecumā no 7 līdz 10 gadiem darbojās Jelgavas Sabiedriskā centra organizētajās radošajās darbnīcās un piedalījās dažādās aktivitātēs. Radošo nodarbību nedēļa ik gadu sniedz lielisku iespēju paplašināt bērnu zināšanas un prasmes ārpus skolas vides.

Katra diena tika piepildīta ar aktivitātēm, kas palīdz bērniem attīstīt dažādas prasmes. Skolēni šajā laikā iepazinās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbu, apmeklēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas daļu, iepazīstot šīs profesijas, speciālistu ikdienas darbu un arī izmēģināja speciālistu aprīkojumu.

Tāpat nodarbību laikā bērni apmeklēja kultūrvēsturiskās vietas Jelgavā: Jelgavas Vecpilsētas ielas kvartālu, kas ir vecākā pilsētas apbūves daļa un turpat esošo Dzīvesziņu un arodu sētu, kā arī tēlnieka Kārļa Īles veidoto vides objektu “Laika rats 100”, kas ir veltījums Latvijas valsts simtgadei.  Skvērā pie kultūras nama bērni uzzināja ko vairāk par dziedātāju jelgavnieci Noru Bumbieri.

Bet radošajās darbnīcās skolēniem tika piedāvāta zīmēšanas, rokdarbu nodarbības, veidošana no papīra vai otrreiz pārstrādātiem materiāliem, kā arī notika konditorejas meistarklase. Neizpalika arī dažādas fiziskās aktivitātes un rotaļas.