24 °C, 1.4 m/s, 52.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaIzlaidumu svin Tehnoloģiju vidusskolas “devītie”
Izlaidumu svin Tehnoloģiju vidusskolas “devītie”
15/06/2023

Šodien svētku diena Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā – Jelgavas pils aulā izlaidumu svin 9. klases absolventi. Pamatskolu šajā skolā šogad beidz 83 jaunieši.

Sestdien izlaidumu svinēja Jelgavas Mūzikas vidusskolas 4. kursa absolventi, bet šodien izlaidums Tehnoloģiju vidusskolas devītajiem. Visvairāk izlaidumu pilsētas skolās gaidāmi nākamnedēļ.

Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas direktore Baiba Balode-Lukjanska stāsta, ka 9. klasi šogad absolvē 83 jaunieši. “Šodien ir tāds kā atvadu pasākums no pamatskolas, jo oficiālo dokumentu – sertifikātu ar centralizēto eksāmenu rezultātiem, kas pirmo reizi būs izteikti procentos, – jaunieši saņems tikai nākamnedēļ, 21. jūnijā,” stāsta direktore. Jāpiebilst, ka pamatskolas beidzēji šogad pirmo reizi kārtoja centralizētos eksāmenus. 9. klašu skolēni kārtoja eksāmenu latviešu valodā, matemātikā un svešvalodā. Turklāt eksāmenos vērtējums tiek izteikts procentos un eksāmens 9. klasēs būs nokārtots tikai tad, ja vērtējums būs vismaz 10 procenti.

Tehnoloģiju vidusskolas direktore piebilst, ka skolā veikta devītklasnieku aptauja, lai noskaidrotu, ko viņi plāno darīt turpmāk, un lielākā daļa jauniešu norādījuši, ka ir iecere mācības turpināt kādā no profesionālajām izglītības iestādēm, bet daudzi turpinās mācīties Tehnoloģiju vidusskolā.

Jāpiebilst, ka, pēc Jelgavas Izglītības pārvaldes datiem, šajā mācību gadā 9. klasē Jelgavā mācās 723 izglītojamie, bet 12. klasē un profesionālās izglītības iestādēs – 599.