17.1 °C, 2.6 m/s, 85.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSveikti sportisti par sasniegumiem maijā
Sveikti sportisti par sasniegumiem maijā
14/06/2023

Lai popularizētu sportu un Jelgavas sportistu sasniegumus, 13. jūnijā Pasta salā pirms Jelgavas Nakts pusmaratona koptreniņa sveikti mūsu pilsētas sportisti un viņu treneri par sasniegumiem maijā.

Izvērtējot apbalvojumam pieteikto sportistu sasniegumus, ik mēnesi viens sportists un viena sportiste pieaugušo un junioru/jauniešu grupā saņem īpašu apbalvojumu “Mēneša labākais sportists”, bet pārējie – Pateicības rakstu. Šoreiz tika sveikti četri sportisti un viens treneris.

ĀRMRESLINGS

Par labiem panākumiem Latvijas čempionātā ārmreslingā sveikti divi kluba “Legacy Jelgava” pārstāvji: Kristaps Blūmanis, kuram 1. vieta U-23 vecuma grupā cīņā gan ar labo, gan ar kreiso roku svara kategorijā līdz 80 kilogramiem, un Arnis Zoriks, kuram 1. vieta cīņā ar labo roku absolūtajā kategorijā. Kristaps arī ieguva apbalvojumu “Mēneša labākais sportists” junioru konkurencē, bet Arnis – pieaugušo konkurencē. Jāpiebilst, ka Latvijas ārmreslinga čempionāts pirmo reizi notika Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā.

SMAIĻOŠANA

Sveikti arī divi Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas smaiļotāji, kuriem panākumi Latvijas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā garajās distancēs, kas ierasti notiek maija sākumā Jelgavā. Kārlis Dumpis izcīnīja 1. vietu smaiļošanas vieniniekos vīriešiem 6000 metru distancē, savukārt Melānija Čamane – 1. vietu smaiļošanas vieniniekos juniorēm 4000 metru distancē. Abiem sportistiem treneris ir Juris Lauris. Melānija arī ieguva apbalvojumu “Mēneša labākais sportists” junioru un jauniešu (meiteņu) konkurencē.

Jāatgādina, ka pretendentus apbalvojumam “Mēneša labākais sportists” var iesniegt ikviena fiziska vai juridiska persona līdz nākamā mēneša 3. datumam (par jūniju – līdz 3. jūlijam) pa e-pastu Alona.Fomenko@sports.jelgava.lv. Jānorāda sportista vārds, uzvārds, sacensībās gūtais rezultāts, konkurentu skaits, informācija par pārstāvēto sporta skolu vai klubu un treneri, jāpievieno sacensību protokols. Uz apbalvojumu var pretendēt sportisti no 14 gadu vecuma (daiļslidošanā un mākslas vingrošanā – no 12 gadu vecuma), kas izcīnījuši 1. vietu Latvijas čempionātā vai guvuši panākumus starptautiskās sacensībās. Pieaugušie sportisti sevi var pieteikt paši.