22.9 °C, 2.7 m/s, 57.9 %

Jaunieši

Sākumlapa JaunumiJauniešiAtbalstu saņem 14 Jelgavas jauniešu projekti
Atbalstu saņem 14 Jelgavas jauniešu projekti
09/06/2023

Noslēdzies jau septītais jauniešu iniciatīvu projektu konkurss “Jaunieši var!”, kurā jaunieši varēja pretendēt uz pašvaldības finansējumu savu projektu realizācijai. Šogad kopumā atbalstītas 14 iniciatīvas, piešķirot 4700 eiro dažādām jauniešu iniciētām aktivitātēm un tematiskiem pasākumiem. Projekti tiks realizēti līdz 30. oktobrim, bet lielākā daļa norišu plānotas tieši vasarā.

Viens no atbalstītajiem pasākumiem jau realizēts pirmajās jūnija brīvdienās, kad grupa jauniešu tikās meistarklasē un iepazina Dzīvesziņas un arodu sētas keramikas darbnīcas aktivitātes Vecpilsētas ielā. Turpinot jūnija pasākumus, ir ieceres gan muzicēt, gan doties izzinošā pārgājienā, gan organizēt atjautības spēli. Projekta “Muzicēju un dalos” gaitā jaunieši veidos video par muzicēšanu un publicēs internetā, kā arī rīkos “Asara ielas pagalma svētkus”. Projekta “Vakara pastaiga 2k23” gaitā jūnijā un jūlijā iniciatīvu autori plāno veidot darba grupu un informatīvo akciju par pārgājienu Jelgavā un tās apkārtnē. Pārgājiena laikā, kura garums paredzēts 20 kilometri, plānots izzināt Lielupes un Svētes upes apkārtni.

Lai aktīvi un lietderīgi pavadītu brīvo laiku, iegūstot jaunus draugus, piecās vasaras pēcpusdienās notiks pasākums “Neiespējamā misija”, kurā jauniešiem tiks piedāvātas dažādas radošas nodarbības vai sportiskas aktivitātes – basketbols, futbols, volejbols, izbraukums ar katamarāniem un cits. Apvienojot sportu, veselīgu uzturu un radošumu, notiks “Neona Sporta festivāls”, kura laikā plānotas volejbola, individuālo sporta veidu sacensības un konkursi, kā arī vitamīnu bārs. Atbalstu saņēmusi arī aktivitāte – strītbols, realizējot jauniešu projektu “Saies 3×3”.

Tāpat projektu konkursā “Jaunieši var!” atbalstu saņēmis projekts “Prātvētra”, kurā Jelgavas tehnikuma audzēkņi organizēs gudrības un atjautības spēli, tādējādi veicinot atjautības un komunikācijas spējas. Vēl virkne aktivitāšu tiks realizētas, veicinot jauniešu izpratni par sociālo uzņēmējdarbību, attīstot talantus projektā “Mēs varam”, iepazīstot mūziku, auto, kultūru, kā arī sociālos tīklus projektā “Ko Tu”. Bet, realizējot projektu “Es esmu brīvprātīgais”, jaunieši aicinās iepazīt brīvprātīgo darbu. Tāpat atbalstu gruvis projekts, kurā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes pirmo kursu studenti varēs piedalīties trīs dienu seminārā “LBTU&Chill2023” un jaunieši, kas ir ieinteresēti vai grib iepazīt makšķerēšanu, septembrī tiks aicināti piedalīties “Street fishing Cup 2023”.

Informācija par projektu aktivitātēm, iespēju tajās piedalīties, būs pieejama pašvaldības iestādes “Sabiedriskā centrs” sociālajos tīklos.

Konkursa “Jaunieši var!” galvenais mērķis ir veicināt Jelgavas jauniešu iesaisti pilsētas attīstības procesos, sekmējot jauniešu brīvā laika lietderīgu pavadīšanu – iesaistīšanos fiziskās aktivitātēs, kā arī pilnveidojot vērtību izpratni un pašattīstību, ar finansiālu atbalstu līdz 350 eiro katra iecerētā projekta realizācijai.