24 °C, 1.7 m/s, 69.7 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgavā vienu trauksmes sirēnu iedarbina manuāli
Jelgavā vienu trauksmes sirēnu iedarbina manuāli
31/05/2023

Šodien, 31. maijā, pārbaudot valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas tehnisko gatavību – trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību, – Jelgavā trīs trauksmes sirēnas nostrādāja bez traucējumiem un bojājumiem, bet viena iedarbināta manuāli.

Jāatgādina, ka Jelgavā ir četras trauksmes sirēnas, kas atrodas Loka maģistrālē, Aviācijas, Filozofu un Akadēmijas ielās. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka vienai no sirēnām šodien konstatēta attālinās iedarbināšanas problēma, taču tā tika iedarbinātas uz vietas manuāli.

Zemgalē no 23 izvietotajām sirēnām bez traucējumiem nostrādāja 19 sirēnas. Bet Latvijā pārbaudot 158 trauksmes sirēnas, bez traucējumiem nostrādāja 152 sirēnas.

Par visiem pārbaudes laikā konstatētajiem traucējumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēja Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, kas tehniski nodrošina trauksmes sirēnu (un programmnodrošinājuma) apkopi un uzturēšanu.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, trauksmes sirēnu pārbaude notiek divas reizes gadā.