19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaGrantu programmai pieteikušies 25 uzņēmumi
Grantu programmai pieteikušies 25 uzņēmumi
31/05/2023

Noslēgusies Jelgavas uzņēmēju pieteikšanās pašvaldības grantu programmai “Atbalsts komersantiem un saimnieciskās darbības veicējiem”, un kopumā šogad saņemti 25 uzņēmumu pieteikumi.

Jāatgādina, ka atbalsta programma dod iespēju uzņēmējiem saņemt līdz pat 10 000 eiro finansiālu atbalstu no pašvaldības sava projekta realizācijai. Pieteikties grantam varēja Jelgavas komersanti un saimnieciskās darbības veicēji, kuri ir uzņēmējdarbības uzsācēji (reģistrēti Komercreģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā līdz trim gadiem) vai inovatīvu produktu vai pakalpojumu radītāji. Programmā nevarēja startēt tie uzņēmumi, kuri saņēmuši grantu divus iepriekšējos kalendāros gadus, kā arī ir citi nosacījumi, ko paredz konkursa nolikums.

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone informē, ka kopumā saņemti 25 pieteikumi no 16 uzņēmumiem, 7 saimnieciskās darbības veicējiem un diviem individuālajiem komersantiem. Uzņēmēji pārstāv visdažādākās darbības jomas – veselības aprūpe, izglītība, ēdināšana, pārtikas ražošana, kultūra, tekstilapstrāde, ķīmiskā ražošana, poligrāfija, informācijas tehnoloģijas, nomas pakalpojumi.

Tradicionāli lielākais atbalsts, uz ko pretendē uzņēmēji, ir 10 000 eiro, bet šogad mazākais – 560 eiro. Savos projektos uzņēmēji paredz jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, ražošanas jaudas palielināšanu, kvalitātes paaugstināšanu, kā arī jauna aprīkojuma iegādi.

Šobrīd iesniegtie projekti tiek vērtēti. Par katru nolikumā ietverto kritēriju pieteikuma iesniedzējs saņem punktus, kas summēsies. Iegūstot lielāko punktu skaitu, uzņēmējam tiks piešķirts grants. Kopumā šogad grantu programmai paredzēts finansējums 50 000 eiro apmērā.

Pagājušajā gadā programmā tika saņemti 39 pieteikumi. Pēc pretendentu izvērtēšanas divās kārtās komisija lēma grantu piešķirt septiņiem uzņēmumiem un saimnieciskās darbības veicējiem par kopējo summu 40 443,50 eiro.