15.8 °C, 1.6 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavniekus priecēs sporta dejas
Jelgavniekus priecēs sporta dejas
22/05/2023

Jelgavas Pilsētas svētku laikā, 27. maijā, Jelgavas sporta hallē notiks sporta deju sacensības “Jelgavas domes kauss 2023”, kas atsevišķu grupu sportistiem būs arī Latvijas kausa izcīņas posms.

Popularizējot sporta dejas un aktīvu dzīvesveidu, Jelgavā jau daudzus gadus notiek sporta deju sacensības, kas ir viens no acij tīkamākajiem sporta pasākumiem. Tajā piedalīsies sportisti no pirmsskolas līdz jauniešu vecumam. Junioru 1D un jauniešu CB grupas sportisti gan standarta, gan Latīņamerikas deju programmā sacentīsies Latvijas kausa izcīņas posmā, bet pārējie, izņemot iesācējus un solo dejotājus, startēs “Jelgavas domes kausā”.

Sacensības sāksies pulksten 10, un to programma sastāvēs no pieciem blokiem. Provizoriski katrs nākamais bloks sāksies ik pēc divām stundām – pulksten 10, 12, 14, 16 un 18. Jāpiebilst, ka arvien populārāka kļūst solo dejošana. Kā Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” skaidro SDK “Lielupe” vadītāja un sacensību organizatore Ilona Freimane, tās ir pandēmijas sekas. “Sporta dejās jau allaž bijis tā, ka meiteņu ir vairāk un puišu mazāk, un protams, ka meitenes grib dejot! Sākoties pandēmijai, arī dejotāji, tāpat kā daudzi citi sportisti, sāka strādāt vienatnē, dejot pa vienam. Un likumsakarīgi, ka solo dejošana kļūst arvien populārāka,” tā I.Freimane. Sacensībās solo dejas būs iekļautas programmas pirmajā blokā no pulksten 10, un tās dejos meitenes no piecu līdz pat 15 gadu vecumam. Sacensību beigu daļā, sākot no ceturtās daļas, pietaupīti augstākas klases dejotāji.

Jāpiebilst, ka tiks apbalvoti ne tikai katras grupas pirmo trīs vietu ieguvēji, bet arī trīs aktīvākie klubi, kuri sacensībās būs viskuplāk pārstāvēti. “Klubus apbalvosim pirmo reizi. Tā nolēmām, jo ceram šādā veidā veicināt draudzību starp klubiem un dejotājiem, kā arī pozitīvu sacensību,” norāda organizatore.

Sacensības aicināti apmeklēt arī skatītāji. Ieejas maksa būs 10 eiro. Biļetes varēs iegādāties hallē sacensību dienā, apmeklējot pasākumu. Norēķināties varēs tikai skaidrā naudā. Jāpiebilst, ka skatītāji aicināti pievienoties visas dienas garumā.

Sacensības organizē SDK “Lielupe” sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju un “Sporta servisa centru”.