15.8 °C, 1.6 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSveikti sportisti par sasniegumiem aprīlī
Sveikti sportisti par sasniegumiem aprīlī
19/05/2023

Šodien Pasta salā sveikti 13 Jelgavas sportisti un viņu treneri par sasniegumiem aprīlī. Sportisti guvuši panākumus Latvijas čempionātā vai starptautiska mēroga sacensībās.

Izvērtējot sportistu sasniegumus, ik mēnesi viens sportists un viena sportiste pieaugušo un junioru/jauniešu grupā saņem īpašu apbalvojumu “Mēneša labākais sportists”, bet pārējie – Pateicības rakstu. Apbalvojumu “Mēneša labākais sportists” šoreiz saņēma Pauls Eliass Rozenvalds un Rūta Šķirus apvienotajā jauniešu un junioru grupā, savukārt Toms Komass – pieaugušo grupā. Sportistus un trenerus sveica Jelgavas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne un Jelgavas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” direktora vietniece Maija Actiņa. “Man ir gods sveikt jūs par sportiskajiem panākumiem, turklāt mirkli pirms Jelgavas Pilsētas svētkiem! Novēlu veiksmīgus nākamos startus, lai veidojas sazobe starp sportistu un treneri un lai ir rezultāti!” tā R.Vectirāne.

RAKEŠU SPORTA VEIDI

Aprīlī panākumus guvuši Jelgavas badmintona un skvoša spēlētāji. Pauls Eliass Rozenvalds izcīnīja 1. vietu starptautiskā badmintona turnīrā “Victor Latvia” jauktajās dubultspēlēs U-21 vecuma grupā. Savukārt Jelgavas Skvoša kluba spēlētājām labi rezultāti Eiropas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Latvian Junior Open 2023” – Unai Ulmanei 3. vieta U-19 vecuma grupā, Sonorai Liepai 3. vieta U-17 vecuma grupā. Meiteņu trenere ir Baiba Lulle.

CĪŅAS SPORTA VEIDI

Aprīlī panākumus guvuši arī Jelgavas cīņas sporta veidu pārstāvji. Cīņas kluba “Milons” pārstāvis Volodars Smirnovs izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā brīvajā cīņā U-20 vecuma grupā svara kategorijā līdz 86 kilogramiem. Viņa treneris ir Vladimirs Smirnovs. Savukārt kluba “Olimpiks” pārstāvis Ruslans Lepins-Žagars izcīnīja 1. vietu tekvondo turnīrā “Thüringen pokal” Vācijā junioru vecuma grupā svara kategorijā līdz 48 kilogramiem. Viņa treneris ir Vitālijs Lepins-Žagars.

PELDĒŠANA

Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas peldētājiem lieliski rezultāti Latvijas U-19 čempionātā un Latvijas jauniešu un Junioru čempionātā. Nikolass Deičmans (trenere – Astra Ozoliņa) izcīnīja 1. vietu U-19 čempionātā 200 metros uz muguras, 400 metros kompleksajā peldējumā un 4×50 metru kompleksajā stafetē, kā arī viņam 1. vieta jauniešu un junioru čempionātā 200 metros uz muguras, 200 metros kompleksajā peldējumā, 4×100 metru brīvā stila stafetē un 4 x100 metru kompleksajā stafetē. Jāpiebilst, ka Nikolass 200 metros uz muguras ar rezultātu 2:03,65 minūtes uzstādīja jaunu Latvijas junioru rekordu. Rūta Šķirus (trenere – Jeļena Visocka) U-19 čempionātā izcīnīja 1. vietu 4×50 metru kompleksajā stafetē, savukārt jauniešu un junioru čempionātā viņai 1. vieta 50, 100 un 200 metros brasā, 4×100 metru brīvā stila stafetē un 4 x100 metru kompleksajā stafetē. Kristians Brenčs (trenere – Inga Arnīte) U-19 čempionātā izcīnīja 1. vietu 100 metros uz muguras un 4×50 metru kompleksajā stafetē, bet jauniešu un junioru čempionātā viņam 1. vieta 100 metros uz muguras, 4×100 metru brīvā stila stafetē un 4×100 metru kompleksajā stafetē. Elijs Aleksejevs (trenere – Astra Ozoliņa) jauniešu un junioru čempionātā uzvarēja 200 metros tauriņstilā, 4×100 metru brīvā stila stafetē un 4×100 metru kompleksajā stafetē.

RITEŅBRAUKŠANA
Labs starts Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā 3. un 4. posmā Beļģijā padevās Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) sportistam Reināram Pavlovam – viņam 7. vieta abos posmos B15-16 vecuma grupā. Reināra treneris ir Uldis Balbeks.

AKVATLONS

Triatlons ir sporta veids, kurā apvienota gan peldēšana, gan riteņbraukšana, gan skriešana, savukārt akvatlons ir triatlona paveids, kurā sportisti peld un skrien. “Piramida triathlon club” pārstāvis Everts Pikšēns izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā akvatlonā, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa 2. posms, M15 vecuma grupā. Viņa treneris ir Vladimirs Kuzmenko.

VIEGLATLĒTIKA

Jelgavas BJSS sportists Renārs Ragovskis izcīnīja 1. vietu Latvijas ziemas čempionātā vieglatlētikā mešanas disciplīnās šķēpa mešanā U-18 vecuma grupā. Viņa rezultāts – 56,47 metri – ir jauns Renāra personīgais rekords. Renāra trenere ir Santa Lorence. Savukārt Jelgavas Vieglatlētikas kluba pārstāvis Toms Komass maratonā “Haspa Marathon Hamburg” laboja Jelgavas rekordu maratonā, distanci veicot 2:29,36 stundās.

Jāatgādina, ka pretendentus apbalvojumam “Mēneša labākais sportists” var iesniegt ikviena fiziska vai juridiska persona līdz nākamā mēneša 3. datumam (par maiju – līdz 3 jūnijam) pa e-pastu Alona.Fomenko@sports.jelgava.lv. Jānorāda sportista vārds, uzvārds, sacensībās gūtais rezultāts, konkurentu skaits, informācija par pārstāvēto sporta skolu vai klubu un treneri, jāpievieno sacensību protokols. Uz apbalvojumu var pretendēt sportisti no 14 gadu vecuma (daiļslidošanā un mākslas vingrošanā – no 12 gadu vecuma), kas izcīnījuši 1. vietu Latvijas čempionātā vai guvuši panākumus starptautiskās sacensībās.