23.9 °C, 1.8 m/s, 62.6 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaTurpina pilsētas ielu malu tīrīšanu
Turpina pilsētas ielu malu tīrīšanu
27/04/2023

Pilsētā turpina ielu malu tīrīšanu no ziemas sezonā uzkrātajiem netīrumiem. Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” skaidro, ka no netīrumiem plānots attīrīt ielas kopumā 61 pārgājiena kilometru garumā.

Šopavasar pirmreizējā ielu malu tīrīšana, attīrot asfaltēto ielu malas no smiltīm un sanešiem, kas sakrājušies pēc ziemas sezonas, jau ir veikta 27 pārgājiena kilometru apjomā. Tīrītas ielas malas Lielajā ielā, Jāņa Čakstes bulvārī, Driksas ielā, Dobeles šosejā, Aviācijas ielā, Lāčplēša ielā, Lietuvas šosejā, Pasta ielā un Uzvaras ielā.

Savukārt mehanizētā ielu malu tīrīšana tiek veikta ielās, kur jau ir veikta pirmreizēja tīrīšana. Līdz 25. aprīlim ir notīrīta Driksas iela, Jāņa Čakstes bulvāris, Lāčplēša iela un Aviācijas iela.

Mehanizēto ielu malu tīrīšanu nodrošina SIA “Kulk” ar specializēto transportu, kas aprīkots ar birstēm un putekļu savācēju. Jāpiebilst, ka mehanizēto tīrīšanu pilsētas asfaltētajās ielās veic vairākas reizes gadā pēc nepieciešamības. Pērn mehanizētā ielu malu tīrīšana veikta 1016 kilometru apjomā.

“Pilsētsaimniecība” norāda, ka autovadītājiem īpaši jāpievērš uzmanība ceļa zīmēm, kas nosaka stāvēšanas ierobežojumus ielās, lai konkrētā laikā specializētais transports varētu piekļūt un sakopt ielu nomales.

Kā informē “Pilsētsaimniecība”, ielu atputekļošanu šogad plānots uzsākt aprīļa beigās vai maija pirmajā pusē, kad tiks pabeigta pilsētas grants ielu pirmreizējā greiderēšana. Atputekļotas tiks noslogotākās un blīvāk apdzīvotās lielākās grants seguma ielas.

Jāatgādina, ka par problēmām pilsētas ielu segumā iedzīvotāji var ziņot Pašvaldības operatīvās informācijas centram pa diennakts iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.