20.1 °C, 3 m/s, 69.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsMaijā Jelgavā notiks Latvijas minifutbola čempionāta posms
Maijā Jelgavā notiks Latvijas minifutbola čempionāta posms
21/04/2023

21. maijā Jelgavā notiks Latvijas minifutbola čempionāta pirmais posms, kas vienlaikus būs arī Jelgavas vasaras futbola festivāls. Pavisam čempionātam būs četri posmi, un visu posmu kopvērtējuma astoņas labākās komandas iekļūs finālā, kurā komandas cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju minifutbola Eiropas čempionu līgā. Šodien sākas pieteikšanās Jelgavas posmam un noslēgsies 15. maijā.

Latvijas minifutbola čempionātā šogad būs četri posmi – 21. maijā Jelgavā, jūnijā – Kuldīgā, jūlijā – Liepājā, augustā – Tukumā. Čempionāts tiks aizvadīts sabraukumu veidā – komandām pēc katra posma tiks piešķirti reitinga punkti par attiecīgajā posmā ieņemto vietu, un kopvērtējuma astoņas labākās komandas iekļūs finālā, kas notiks septembrī Rīgā. Kopvērtējuma spēcīgākās komandas iegūs arī tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas čempionu līgā, kas 2023. gada rudenī notiks kādā no Eiropas valstīm. Tāpat labākajām komandām tiks dota iespēja piedalīties Baltijas minifutbola klubu kausā, kas notiks 5. un 6. augustā Rīgā.

Spēles formāts būs 6:6 (vārtsargs un pieci laukuma spēlētāji). Vienas komandas sastāvā čempionātam drīkst pieteikt 20 spēlētājus, uz katru sabraukumu – 16 spēlētājus. Spēlētājiem jābūt 16 gadu veciem (2007. gadā dzimuši un vecāki). Ja uz sabraukuma norises laiku spēlētājam vēl ir 15 gadi (bet šogad paliks 16 gadi), lai piedalītos, nepieciešama vecāku atļauja. Dalības maksa ir 60 eiro no komandas vienā posmā.

Pieteikšanās Jelgavas posmam sāksies 21. aprīlī, un pieteikties varēs gan elektroniski (office@lmfa.lv), gan telefoniski (tel. 26161411) līdz 15. maijam. Interesi par dalību Jelgavas posmā jau paudušas trīs vietējās komandas – “JFC-87”, FK “LLU” un FK “Pārlielupe”.

Jelgavas posms norisināsies 21. maijā Zemgales Olimpiskā centra mākslīgā seguma laukumā. Sākums – pulksten 11. Posma pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar medaļām, kausiem un balvām, bet visas komandas krās punktus kopvērtējuma tabulā. Pasākums tiek rīkots, lai popularizētu veselīgu dzīvesveidu un nodarbošanos ar futbolu kā ļoti labu un jēgpilnu brīvā laika pavadīšanas veidu.

Šis būs sestais Latvijas minifutbola čempionāts – iepriekšējie notika 2015., 2016., 2017., 2018. un 2019. gadā, bet nākamos trīs gadus pandēmijas dēļ sacensības nenotika. Pašreizējie čempioni ir jelgavnieki – komanda “RAF Jelgava”. Turnīru rīko Latvijas Minifutbola asociācija sadarbībā ar biedrību “JFC Jelgava” un Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs”.