19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaVidusskolēnus aicina piedalīties pasākumā “Padomi eksāmeniem”
Vidusskolēnus aicina piedalīties pasākumā “Padomi eksāmeniem”
19/04/2023

Strauji tuvojas saspringtais eksāmenu laiks vidusskolu 12. klašu skolēniem. Lai vairotu skolēnu pārliecību eksāmenos, gūtu labas idejas un vērtīgas atziņas, Latvijas Universitāte (LU) 9.maijā pulksten 9 aicina vidusskolu vecāko klašu skolēnus uz Akadēmisko centru Zinātņu mājā – Rīgā, Jelgavas ielā 3, kur tiks aizvadīts pasākums “Padomi eksāmeniem”.

Koncentrētās un interesantās lekcijās LU mācībspēki un Valsts izglītības satura centra (VISC) eksperti sniegs noderīgus padomus, piemēram, ko noteikti nepieciešams atkārtot pirms centralizēto eksāmenu kārtošanas, kam pievērst uzmanību eksāmena norises laikā un sevi pozitīvi noskaņot šim saspringtajam periodam. Padomu sniedzēji palīdzēs sagatavoties matemātikas, latviešu un angļu valodas, ķīmijas, bioloģijas, fizikas eksāmenam.

Lekcijas sniegs tādi savas jomas eksperti kā LU Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas docente Inta Urbanoviča (latviešu valoda), VISC vecākais eksperts, LU absolvents Jānis Vilciņš (matemātika), LU Ķīmijas fakultātes asociētais profesors Jānis Švirksts (ķīmija), LU Bioloģijas fakultātes absolvente, bioloģijas maģistre un skolotāja Jūlija Plociņa-Kagaine (bioloģija), LU Skaitliskās modelēšanas institūta pētnieks, doktorants Ģirts Zāģeris (fizika) u.c.

“Latvijas Universitātes piedāvājums – palūkoties uz eksāmena procesu “ārpus skolas sienām”, ir brīnišķīga iespēja, ko skolēniem noteikti vajadzētu izmantot šajā pirmseksāmenu drudža laikā, jo mēs jau šodien esam gatavi palīdzēt tiem jauniešiem, kas rudens pusē spers pirmos soļus augstākajā izglītībā,” saka latviešus valodas eksāmena padomu devēja Inta Urbanoviča. “Skola un skolotājs ir iedevis skolēnam visu, ko vien varēja iedot, un tagad universitāte dodas talkā, lai palīdzētu skolēnam sagatavoties šai finiša taisnei, ko mēs dēvējam par vidusskolas eksāmenu, jo tas vienlaikus ir arī starta taisne nākamajā izglītības posmā.”