17.7 °C, 3.9 m/s, 78.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsAizvadīta “Top Gun” kvalifikācijas posma pirmā diena
Aizvadīta “Top Gun” kvalifikācijas posma pirmā diena
29/08/2020

Aizvadīta pirmā Latvijas 3×3 basketbola līgas “Top Gun” Jelgavas kvalifikācijas posma diena. Rīt pulksten 11 spēles Pasta salas slidotavā atsāksies, un dienas beigās būs noskaidrotas tās divas komandas, kas piedalīsies vasaras tūres noslēguma superfinālā septembrī.

Sacensību atklāšanā Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pauda, ka pilsētai ir prieks uzņemt Latvijas 3×3 basketbola līgas kvalifikācijas posmu, un novēlēja mājiniekiem uzvaru, savukārt no komandas “Jelgava” basketbolistiem pretī kā dāvanu par atbalstu komandai un sporta veidam saņēma basketbola bumbu ar spēlētāju autogrāfiem.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis atgādināja, ka 3×3 basketbols ir olimpiskais sporta veids un arī Latvijas sportisti cīnās par ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm. “Novēlam jelgavniekiem – gan Edgaram Krūmiņam ar Latvijas pirmo izlasi, gan puišiem, kas Latvijas līgā pārstāv Jelgavu un ir Latvijas otrā izlase – tikt uz olimpiskajām spēlēm!” sacīja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” direktors Juris Kaminskis, atgādinot, ka Jelgavā ir senas basketbola tradīcijas.

Kvalifikācijas posma pirmajā dienā tika aizvadītas vīriešu komandu apakšgrupu spēles. Mājinieki – “Jelgava” – šodien spēlēja trijatā, jo Mārtiņš Šteinbergs Armandam Seņkānam, Armandam Ginteram un Robertam Pāžem šodien nevarēja pievienoties. Mājinieki pirmajā spēlē ar 17:18 piekāpās komandai “Mārupe”, otrajā spēlē ar rezultātu 21:15 pārspēja komandu “Ādaži”, trešajā spēlē ar rezultātu 22:11 apspēlēja komandu “VEF BA Valkā/VJCĢ” un arī ceturtajā spēlē svinēja uzvaru, ar rezultātu 21:13 uzveicot komandu “OT/Gatves bode”.

Interesanti, ka jelgavnieku spēlē pret Ādažu komandu notrūka basketbola groza tīkliņš un bija nepieciešama tehniskā pauze, kamēr tas tika salabots. “Patiesībā ko tādu piedzīvoju pirmo reizi, kopš spēlēju 3×3 basketbolu. Tad jau skatīsimies, vai tam ir kāda simboliska nozīme,” nosmēja Jelgavas komandas basketbolists Armands Seņkāns. Jāatgādina, ka klasiskajā basketbolā ir tradīcija – čempionāta uzvarētāji nogriež groza tīkliņu. A.Seņkāns arī atzina, ka spēlēt trijatā bez maiņām ir liela slodze un uz noguruma rēķina cieš metienu precizitāte. Tomēr rīt, kad norisināsies galvenie notikumi, ceturtais spēlētājs būs ierindā. “Ja nebūs lielu pārsteigumu, mums finālā vajadzētu tikties ar Mārupes komandu,” notikumu gaitu prognozē Jelgavas komandas spēlētājs.

Otrajā kvalifikācijas dienā, 30. augustā, sacensības Pasta salas slidotavā sāksies pulksten 11 ar sieviešu spēlēm. Latvijas izlases sastāvā atkārtoti iekļauta Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunā basketboliste Enija Ķīvīte, jo jelgavniece Liene Stalidzāne guvusi traumu un komandai kādu laiku nevarēs palīdzēt.

Pulksten 15 sāksies vīriešu grupas ceturtdaļfināla spēles. “Jelgavai” spēle paredzēta pulksten 15.40 pret komandu “East Ball”. Pulksten 16.20 plānotas pusfināla spēles – vispirms sievietēm, tad vīriešiem. Savukārt sieviešu fināls plānots pulksten 17.50, bet vīriešu fināls – pulksten 18.20. Spēles tiešraidē tiks translētas 3×3 Latvija jūtūbes lapā.

Kā informē Latvijas Basketbola savienība, katra kvalifikācijas posma finālisti tiksies vasaras tūres superfinālā, kas paredzēts septembrī. Tajā vietu jau nodrošinājusi gan Jelgavas komanda, gan abas izlases ar jelgavniekiem sastāvā.

Foto: Jelgavas pilsēta un 3×3 Latvija