19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiAnnas baznīcā piektdien muzicēs ērģelnieks Dāvis Beitlers un sieviešu vokālais ansamblis “Krastu balsis”
Annas baznīcā piektdien muzicēs ērģelnieks Dāvis Beitlers un sieviešu vokālais ansamblis “Krastu balsis”
02/09/2020

Piektdien, 4. septembrī, pulksten 19 Jelgavas Svētās Annas baznīcā vakara lūgšanu laikā muzicēs Kalnciema-Klīves, Sesavas un Bērzes draudžu ērģelnieks Dāvis Beitlers, sieviešu vokālais ansamblis “Krastu balsis” un šī ansambļa soliste mecosoprāns Irēna Gintere.

Vakara lūgšanas ar mūziku tradīcija Jelgavas Svētās Annas baznīcā tika aizsākta augustā. Ik piektdienas vakaru pulksten 19 dievnamā ir iespēja piedalīties vakara lūgšanā un baudīt ērģeļmūziku dažādu ērģelnieku un pieaicinātu mākslinieku skanējumā 30 minūšu garumā. Baznīcas draudzes pārstāvis Āris Dreimanis informē, ka šo piektdien uzstāsies ērģelnieks D.Beitlers un vokālais ansamblis “Krastu balsis”.

 

Jāpiebilst, ka Annas baznīcā ir lieliska akustika un varenākās ērģeles Zemgalē. Tās ir 20. gadsimta zviedru meistara Olofa Hammarberga 1938. gadā būvētās romantiskā stila ērģeles ar 37 reģistriem un 2072 stabulēm.

 

Ieeja uz šo pasākumu ir par ziedojumiem baznīcas ērģeļu atjaunošanai.

 

Informācijai par aktivitātēm Jelgavas Svētās Annas baznīcā var sekot līdzi arī baznīcas mājaslapā www.jelgavasannasbaznica.lv un Facebook.com lapā www.facebook.com/JelgavasAnnasDraudze.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē