20.4 °C, 3.9 m/s, 66.6 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaZinību diena pilsētā aizvadīta mierīgi; pārkāpumos pieķerti četri jaunieši
Zinību diena pilsētā aizvadīta mierīgi; pārkāpumos pieķerti četri jaunieši
02/09/2020

Jelgavas pilsētas Pašvaldības policija ziņo, ka 1. septembris jeb Zinību diena pilsētā kopumā aizvadīts mierīgi. Svinīgie pasākumi pie mācību iestādēm aizritējuši bez starpgadījumiem, un arī pēcpusdienā un vakara stundās viss bijis mierīgi. Tomēr reida laikā Pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupas inspektores aizturējušas divus nepilngadīgus jauniešus, kuri smēķēja, un divus nepilngadīgus jauniešus, kuri bija lietojuši alkoholu. Par to informēti jauniešu vecāki un uzsākta administratīvā lietvedība.

“1. septembrī Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieki uzraudzīja sabiedrisko kārtību gan pie mācību iestādēm svinīgo pasākumu laikā, gan arī pilsētā, un būtiski pārkāpumi netika konstatēti,” skaidro Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāve Sandra Matulēna, norādot, ka Zinību dienā policija veica reidu, kontrolējot jauniešu biežākās pulcēšanas vietas, lai pārliecinātos, vai nepilngadīgas personas neapdraud savu veselību smēķējot, lietojot alkoholu un citas apreibinošas vielas un vai tiek ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi.

 

Policijā norāda, ka Zinību dienā jaunieši lielākoties pulcējušies pilsētas parkos, Lielupes un Jāņa Čakstes promenādē, pie tirdzniecības centriem un daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos.

 

Reida laikā pārbaudīti 67 personu dati, lai pārliecinātos par personu vecumu. Tas darīts situācijās, kad radušās aizdomas par alkohola lietošanu, smēķēšanu, enerģijas dzērienu lietošanu, kas nav atļauts personām, kuras nav sasniegušas 18 gadu vecumu, un jauniešiem, kuri publiskā vietā atradās vēl pēc pulksten 22, kas nav atļauts personām līdz 16 gadu vecumam.

 

“Divos gadījumos konstatēts, ka nepilngadīga persona smēķē, un divos gadījumos – ka nepilngadīgas personas atrodas alkoholisko dzērienu ietekmē. Policijas darbinieki telefoniski sazinājās ar šo jauniešu vecākiem, tāpat pieņemti lēmumi par administratīvā procesa uzsākšanu,” stāsta S.Matulēna, papildinot: visās situācijās, kad policija konstatē, ka nepilngadīga persona ir atradusies alkoholisko dzērienu ietekmē, pamatojoties uz Bērnu tiesību aizsardzības likumu, tiek informēta arī attiecīgās pašvaldības bāriņtiesa un sociālais dienests.

 

Jāpiebilst, ka no 1. septembra, rūpējoties par skolēnu drošību, dežūras pie skolām uzsāka policisti, īpašu uzmanību pievēršot satiksmes drošībai pie skolām, un šāda kārtība būs spēkā divas nedēļas. “Policistu dežūras līdz ar jaunā mācību gada sākumu plānotas darbdienās no pulksten 7.30 līdz 9, un ierasti tām vairāk ir preventīvs raksturs, lai disciplinētu gan autobraucējus, gan gājējus, īpaši skolas vecuma bērnus,” norāda S.Matulēna, akcentējot, ka līdz ar jauno mācību gadu skolās darbu atsāka arī Patruļpolicijas nodaļas skolu inspektori, lai nodrošinātu kārtību un skolēnu drošību izglītības iestādēs un tās teritorijā. Saistībā ar Covid-19 īpaša uzmanība tiks pievērsta pulcēšanās ierobežojumu ievērošanai.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē