19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiPārlielupes bibliotēkā – ģimenes diena
Pārlielupes bibliotēkā – ģimenes diena
03/09/2020

5. septembrī Pārlielupes bibliotēkā Loka maģistrālē 17 notiks ģimenes diena “Atvadas no vasaras brīvlaika” – no pulksten 12 līdz 15 ikviens aicināts piedalīties radošās aktivitātēs un spēlēs, kā arī iepazīties ar rudens aktuālajām grāmatām bērniem un pieaugušajiem, informē bibliotēkas vadītāja Aiga Volkova.

Ģimenes varēs iesaistīties dažādās tematiskās spēlēs gan pieaugušajiem, gan bērniem. Savu erudīciju kā lielie, tā mazie apmeklētāji varēs pārbaudīt aktivitātē “Grāmatu bingo”, aizpildot tematiskas bingo kartītes, kā arī stafetē “Veiklākais grāmatu detektīvs”, kurā visa ģimene individuāli vai kopā ar citām ģimenēm varēs sacensties ātrumā un veiklībā, bibliotēkas plauktos meklējot norādītās grāmatas. Savukārt īpaši bērniem sagatavots atjautības konkurss “Atmini grāmatas nosaukumu”.

 

Jaunākos apmeklētājus izklaidēs kamišibai jeb japāņu papīra teātra izrādes – Tūves Jānsones stāsts “Mumins un jaunais draugs” un Reiņa Pētersona un Jāņa Joņeva “Slepenie svētki”. Tāpat ikviens varēs novērtēt šā gada Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas grāmatas apskatā “Ko lasīsim šogad?”. Lasīšanas veicināšanas programma šogad svin savu 20. gadu un piedāvā kolekciju, kurā iekļautas 28 interesantas un daudzveidīgas grāmatas dažādām bērnu un jauniešu vecuma grupām, vecākiem un vecvecākiem. Projektā iesaistīta ne vien Pārlielupes bibliotēka, bet arī Jelgavas pilsētas bibliotēka un pārējās tās filiāles.

 

Dalība ģimenes dienā ir bez maksas. Pārlielupes bibliotēkas apmeklētāji aicināti ne vien piedalīties plānotajās aktivitātēs trīs stundu garumā, bet arī apskatīt Latvijas Okupācijas muzeja ceļojošo izstādi “Pretējās pusēs – Latvijas karavīri Otrajā pasaules karā”, kas bibliotēkā būs pieejama līdz 30. septembrim. Izstāde parāda, kā karš skāra sieviešu dzīvi un kā iedzīvotāji pretojās okupācijas varām. Atsevišķas planšetes veltītas karavīru liktenim pēc kara un sabiedrības pretrunīgajiem vērtējumiem. Izstādes veidošanā izmantots plašs avotu klāsts – attēli, fotogrāfijas, plakāti, karikatūras un dokumenti no Latvijas Okupācijas muzeja, citu muzeju un arhīvu krātuvēm.

 

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības prasības, svētku rīkotāji aicina apmeklētājus būt sociāli atbildīgiem, ievērot savstarpēju divu metru distanci un roku higiēnu un neapmeklēt publiskus pasākumus, ja novēroti infekcijas slimības simptomi.

 

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē