19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumi10. septembrī Jelgavā būs Dzejas dienas
10. septembrī Jelgavā būs Dzejas dienas
04/09/2020

10. septembrī Jelgavas pilsētas bibliotēka aicina uz Dzejas dienu pasākumiem – ikviens varēs pievienoties tradicionālajam “dzejritenim” un iesaistīties “Dzejas mikrofonā”.

Šogad pasākuma vadmotīvs ir “Drupatas no Dieva galda”, pieminot šogad mūžībā aizgājušo dzejnieku Leonu Briedi (1949–2020). Tā ir rinda no L.Brieža dzejoļa, aicinot domāt par lielo un mazo lietu sastapšanos, par spēju un nespēju novērtēt to, kas mums dots.

 

Dzejas dienas sāksies ar tradicionālo “dzejriteņa” braucienu, kam starts tiks dots pilsētas bibliotēkas pagalmā pulksten 10, klausoties dzejnieču Mildas Klampes un Dagnijas Dreikas lasījumus, kā arī Dzejas dienām veltītus apkārtnes skolu jauniešu priekšnesumus. Tālāk “dzejritenis” dosies uz Miezītes bibliotēku (pulksten 11.20), Pārlielupes bibliotēku (pulksten 12.40) un “Zinīti” (pulksten 13.40). Pie katras bibliotēkas interesenti aicināti tikties ar dzejniecēm un skolu jauniešiem.

 

Savukārt no pulksten 16 līdz 18 Jelgavas pilsētas bibliotēkas Krišjāņa Barona zālē izskanēs “Dzejas mikrofons” – ar dzejas lasījumiem uzstāsies M.Klampe un D.Dreika, dzeju mūzikas valodā izspēlēs altiste un vijolniece Karlīna Īvāne un studijas “Vijolīte” audzēkņi. Tāpat “Dzejas mikrofonā” varēs piedalīties ikviens, kas raksta dzeju un vēlas tajā dalīties ar citiem.

 

Lai piedalītos “Dzejas mikrofonā”, līdz 8. septembrim jāpiesakās pa e-pastu info@biblioteka.jelgava.lv vai tālruni 63007747. Katram dalībniekam savas dzejas lasījumam tiks dots laika limits trīs minūtes, informē Jelgavas pilsētas bibliotēkā.

 

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības prasības, svētku rīkotāji aicina apmeklētājus būt sociāli atbildīgiem, ievērot savstarpēju divu metru distanci un roku higiēnu un neapmeklēt publiskus pasākumus, ja novēroti infekcijas slimības simptomi.

 

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

 

 

Foto: publicitātes

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē