19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiGunāra Ezernieka māksla rotās Driksas ūdeņus
Gunāra Ezernieka māksla rotās Driksas ūdeņus
07/09/2020

Piektdien, 11. septembrī, no pulksten 21 līdz 22 Driksā norisināsies mākslas performance “Gunārs Ezernieks/Ūdens/Krāsa”, kuras laikā uz īpaši izveidota ekrāna tiks projicēti gan G.Ezernieka mākslas darbi, gan fotogrāfijas ar mākslinieka dzīves mirkļiem. Performance ir Jelgavas Mākslinieku biedrības dalībnieka fotomākslinieka Harija Dainas Liepiņa veltījums kolēģim, un to ikviens varēs vērot no Jāņa Čakstes bulvāra promenādes skatu laukuma starp Driksas un Mītavas tiltu.

“Šī mākslas performance būs attēlu – foto un Ezernieka mākslas darbu reprodukciju – videoprojekcija uz ekrāna ūdenī ar mūziku, kas atkārtosies, lai to varētu noskatīties pēc iespējas vairāk cilvēku. Foto būs gan no viņa jaunības, gan manis uzņemti kadri no mūsu kopīgajām gaitām, tostarp attēli, kas izmantoti Māra Branča 2012. gadā sastādītajā grāmatā par Gunāru,” projekta ideju skaidro tās autors un īstenotājs H.D.Liepiņš. Fotomākslinieks ir pieredzējis līdzīgu projekciju veidošanā, tostarp gaismas festivālam “Staro Rīga”. Vēlme radīt veltījumu G.Ezerniekam radusies līdz ar mākslinieka aiziešanu mūžībā 2019. gada 26. maijā, un teju gadu vēlāk tā īstenota ar Jelgavas pilsētas pašvaldības Kultūras padomes finansiālu atbalstu.

 

Projekcijas no pulksten 21 tiks izrādītas uz 13 kvadrātmetru liela peldoša ekrāna aptuveni 10 metrus no krasta. Saistībā ar performances norisei plānotajiem darbiem 11. septembrī no pulksten 17 līdz 24 tiks atslēgta J.Čakstes bulvāra strūklaka “Ūdenskritums” starp Driksas un Mītavas tiltu, kā arī tiks ierobežota gājēju kustība gar upi zem kaskādes. Tāpat šajā laikā upē starp tiltiem būs ierobežota ūdenstransporta satiksme.

 

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības prasības, svētku rīkotāji aicina apmeklētājus būt sociāli atbildīgiem, ievērot savstarpēju divu metru distanci un roku higiēnu un neapmeklēt publiskus pasākumus, ja novēroti infekcijas slimības simptomi.

 

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē