15.7 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsHokejisti trešdien sāk jauno sezonu savās mājās
Hokejisti trešdien sāk jauno sezonu savās mājās
08/09/2020

Sākusies “Optibet” hokeja līgas jaunā – 2020./2021. gada – sezona. Jelgavas hokeja klubs “Zemgale/LLU” pirmo spēli aizvadīs trešdien, 9. septembrī, pulksten 19.30 Jelgavas ledus hallē, tiekoties ar komandu “Dinaburga”. Bet svētdien, 13. septembrī, pulksten 16.10 jelgavnieki savās mājās uzņems HK “Mogo/LSPA”. Jaunā sezona nesusi būtiskas pārmaiņas – par komandas galveno treneri kļuvis tagadējais Latvijas izlases treneris Artis Ābols, un HK “Zemgale/LLU” šosezon ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba “Dinamo Rīga” fārmklubs.

“Līdz ar šā brīža situāciju jaunajai sezonai sākām gatavoties divas nedēļas vēlāk nekā parasti. Nevaram teikt, ka fiziski un saspēles ziņā puiši ir labākajā formā, taču jau pēc pāris mačiem situācija mainīsies,” pārliecināts HK “Zemgale/LLU” direktors Aivars Zeltiņš, uzsverot, ka, neskatoties uz būtiskām izmaiņām komandā, mērķis paliek nemainīgs – iekļūt play-off un cīnīties par medaļām.

 

HK “Zemgale/LLU” šovasar atstāja galvenais treneris Valērijs Kuļibaba, kurš kļuvis par HK “Rīga” galveno treneri. Viņa vietā stājies augsti kvalificētais A.Ābols, kuram ir pieredze darbā ar Latvijas izlasi un KHL klubos, ieņemot tajos galvenā trenera amatu. “Viņš ir viens no labākajiem Latvijas treneriem, un esam atraduši kopīgu valodu, kā attīstīt hokeju mūsu pilsētā. Viņš ir ne tikai komandas, bet arī Jelgavas Ledus sporta skolas galvenais treneris un ar savu pieredzi un zināšanām dos iespēju pilnveidoties jaunajiem sporta skolas audzēkņiem,” norāda A.Zeltiņš.

 

Starpsezonā būtiski mainījies arī komandas sastāvs. “Pamatsastāvs – 20 spēlētāji – mums ir nokomplektēts, bet pieci spēlētāji komandā šobrīd ir uz pārbaudes laiku,” stāsta A.Zeltiņš. Šīs sezonas jaunums ir arī tas, ka HK “Zemgale/LLU” kļuvis par KHL “Dinamo Rīga” fārmklubu. Jau pērn septembrī Rīgas un Jelgavas klubi noslēdza sadarbības līgumu, paredzot abu pušu ciešāku sadarbību dažādās jomās, bet šogad noslēgts fārmkluba līgums. “Līgums paredz, ka var notikt spēlētāju rotācija. Sezonu pie mums uzsāks divi “Dinamo” spēlētāji – uzbrucējs Emīls Ģēģeris un aizsargs Roberts Mamčics. Mūsuprāt, fārmkluba līgums ir lieliska iespēja mūsu spēlētājiem gūt pieredzi no “Dinamo” puišiem un ir redzamāks ceļš, kā puišiem nokļūt KHL,” pārliecināts A.Zeltiņš.

 

“Optibet” hokeja līgā šogad startē septiņas komandas: “Zemgale/LLU”, “Olimp/Venta 2002”, “Mogo/LSPA”, “Liepāja”, “Dinaburga”, “Prizma/IHS” un HS “Rīga”. Šogad čempionātā nepiedalās HK “Kurbads”.

 

Pirmā sezonas spēle, turklāt savās mājās, HK “Zemgale/LLU” notiks trešdien pulksten 19.30 Jelgavas ledus hallē, bet nākamā spēle būs 13. septembrī pulksten 16 Jelgavas ledus hallē ar nopietnāko pretinieku – HK “Mogo/LSPA”. Spēles varēs skatīties arī klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. A.Zeltiņš norāda, ka šogad ir mazliet mainījusies ieejas maksa uz spēli. Šosezon tā būs 5 eiro, skolēniem, pensionāriem un LLU studentiem – 3 eiro, Ledus sporta skolas audzēkņiem un invalīdiem – bez maksas.

 

Jāpiebilst, ka spēli ar “Dinaburga” rādīs arī Sportacentrs.com TV, bet svētdienas spēli pret “Mogo/LSPA” tiešraidē raidīs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

 

Mājas spēļu grafiks

  • 9. septembrī pulksten 19.30 – “Zemgale/LLU” – “Dinaburga” (Jelgavas ledus hallē)
  • 13. septembrī pulksten 16.10 – “Zemgale/LLU” – “Mogo/LSPA” (Jelgavas ledus hallē)
  • 23. septembrī pulksten 19.30 – “Zemgale/LLU” – “Olimp/Venta 2002” (Jelgavas ledus hallē)

Apmeklētāji aicināti būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktās fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības prasības.

 

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē