22.7 °C, 1 m/s, 71.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsFotokonkursā saņemti 228 darbi
Fotokonkursā saņemti 228 darbi
03/11/2020

Noslēdzies Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” organizētais fotokonkurss “Jelgava sporto”. Kopumā konkursā saņemtas 228 fotogrāfijas, ko iesnieguši 14 autori.

“Sporta servisa centrs” fotokonkursu rīko pirmo gadu, un tā mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaistīšanos pilsētas sporta dzīvē un sporta notikumu atspoguļošanā, kā arī popularizēt sportu un sportisko aktivitāšu iespējas Jelgavas pilsētā. Vienlaikus tas arī parāda, ka sporta joma ir ļoti daudzveidīga un tajā iesaistīti dažādu profesiju pārstāvji.

 

Konkursā piedalīties aicināti bija gan profesionāli fotogrāfi, gan foto entuziasti. Galvenie ierobežojumi bija attiecināti uz fotogrāfiju saturu – tajās jābūt iemūžinātiem Jelgavas pilsētā notikušiem sporta pasākumiem vai Jelgavas sportistiem treniņu vai sacensību procesā jebkurā citā vietā laika posmā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. oktobrim, kad noslēdzās darbu iesniegšana fotokonkursam.

 

“Konkursam iesniegtajās fotogrāfijās redzama pilsētas sporta dzīves daudzveidība. Tajās atspoguļoti tādi sporta veidi kā mākslas vingrošana, pludmales volejbols, ātrumlaivu sports, vieglatlētika, telpu futbols, peldēšana baseinā un ziemas peldēšana, airēšana, futbols, BMX riteņbraukšana, basketbols, šorttreks, auto un motosports, daiļslidošana, hokejs, regbijs un citi. Priecē arī tas, ka daudzi konkursa dalībnieki ir amatieri, kuri kādā brīdī no pasīviem sacensību vērotājiem ir kļuvuši jau par aktīvākiem vērotājiem. Un šādā veidā tiek arī veidota Jelgavas sporta vēsture, ko stāstīsim un rādīsim nākamajām paaudzēm,” norāda “Sporta servisa centra” direktors Juris Kaminskis.

 

Šobrīd konkursam iesniegtās fotogrāfijas izvērtē profesionāla žūrija: sporta fotogrāfs Juris Bērziņš-Soms un SIA “W&D” īpašnieks un profesionāls fotogrāfs Juris Zēbergs (AFIAP). Pirmo trīs vietu ieguvējiem paredzētas naudas balvas: 1. vietas ieguvējs saņems 200 eiro, 2. vietas ieguvējs – 150 eiro, 3. vietas ieguvējs – 100 eiro. Žūrijai ir tiesības piešķirt arī speciālbalvu 50 eiro. Labākās fotogrāfijas plānots eksponēt fotoizstādē.

 

Foto: Pixabay.com