22.7 °C, 1 m/s, 71.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSveic sportistus par sasniegumiem gada otrajā pusē
Sveic sportistus par sasniegumiem gada otrajā pusē
05/11/2020

Šodien, 5. novembrī, pasākuma “Mēneša labākais sportists” sveikti Jelgavas sportisti un treneri par panākumiem laika posmā no šā gada jūnija līdz oktobrim. Dažos sporta veidos aizvadīts Latvijas čempionāts, bet citos notikušas arī starptautiska mēroga sacensības.

Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, sportisti un treneri pulcējās Jelgavas pilsētas bibliotēkas Krišjāņa Barona zālē, kur viņus sveica un paldies teica Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” direktors Juris Kaminskis. “Ir prieks jūs satikt šeit, tādā patīkamā brīdī tik nepatīkamos apstākļos,” uzrunājot klātesošos, teica J.Kaminskis, novēlot sportistiem pēc iespējas drīzāk atgriezties ierastajā ritmā – trenēties un sacensties.

 

Par panākumiem sveikti 3×3 basketbola, BMX riteņbraukšanas, vieglatlētikas, smaiļošanas un kanoe airēšanas, airēšanas, pauerliftinga, badmintona, boksa, regbija, motosporta, skvoša un futbola pārstāvji.

 

3×3 basketbols

Latvijas 3×3 basketbola izlases dalībnieks Edgars Krūmiņš ar komandu augusta beigās un septembra sākumā aizvadīja trīs Pasaules tūres posmus Ungārijas pilsētā Debrecenā, vienā no tiem uzvarot un vienā izcīnot 3. vietu. Tāpat šī komanda izcīnīja 1. vietu Latvijas 3×3 basketbola līgas “Top Gun” vasaras finālā, kas norisinājās septembra izskaņā.

 

Uzvaru Latvijas 3×3 basketbola līgas “Top Gun” vasaras finālā Latvijas sieviešu izlases sastāvā izcīnīja arī Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunā basketboliste Enija Ķīvīte.

 

Vieglatlētika

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas vieglatlēte, treneres Lailas Nagles audzēkne Māra Anna Zīverte jūlijā izcīnīja 1. vietu 100 un 200 metru skrējienā Latvijas U-20 čempionātā vieglatlētikā Ventspilī. Augusta sākumā sportiste izcīnīja 2. vietu šajās pašās distancēs Baltijas U-20 čempionātā vieglatlētikā Igaunijas pilsētā Pērnavā. Tāpat sportiste šovasar laboja divus Jelgavas rekordus U-20 vecuma grupā: 100 un 200 metru skrējienā.

 

Kanoe airēšana

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas kanoe airēšanas trenera Sergeja Bobkova audzēknis Roberts Lagzdiņš izcīnīja 1. vietu Latvijas U-23 čempionātā kanoe airēšanā 500 un 1000 metros vieniniekā. Savukārt Latvijas čempionātā pieaugušajiem viņš izcīnīja 1. vietu 500 un 1000 metros vieniniekā, pārī ar Matīsu Ozolu 200 un 500 metros divniekos un 4×200 metru stafetē. No 24. līdz 27. septembrim Roberts Ungārijā startēja Pasaules kausā kanoe airēšanā 500 un 1000 metru distancē vieniniekā.

 

Pasaules kausā piedalījās arī trenera Sergeja Bobkova audzēkne Jūlija Gutova. Viņa startēja kanoe airēšanā 500 un 1000 metros vieniniekā un jauktajos divniekos 200 metru distancē kopā ar Juriju Ševcovu.

 

Jurijs Ševcovs šovasar izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā kanoe airēšanā junioriem 1000 metros vieniniekā, 200, 500 un 1000 metros divniekos un 200 un 500 metros četriniekos. Viņam uzvara 200 metros četriniekos un 4×200 metru stafetē, kurā katrs dalībnieks veic 200 metrus, arī Latvijas čempionātā kanoe airēšanā pieaugušajiem. Jurijs piedalījās arī Pasaules kausā kanoe airēšanā  Ungārijā, kur startēja 500 metros divniekiem un 200 metros jauktajiem divniekiem. Kopā ar Juriju Pasaules kausā 500 metros divniekiem startēja Nils Mediņš. Viņš izcīnīja arī 1. vietu Latvijas čempionātā kanoe airēšanā junioriem 200 un 500 metros vieniniekā, 200, 500 un 10000 metros divniekos un 200 un 500 metros četriniekos. Viņam uzvaras ir arī Latvijas čempionātā kanoe airēšanā pieaugušajiem – 200, 500 un 1000 metros četriniekos un 4×200 metru stafetē.

 

Par vairākkārtēju Latvijas čempionu kanoe airēšanā pieaugušajiem šovasar kļuva arī Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvis Matīss Ozols, kuram 1. vieta Latvijas čempionātā 200 un 500 metros divniekos un 200, 500 un 1000 metros četriniekos. Ceturtais četrinieka dalībnieks Latvijas čempionātā bija Vitālijs Upenieks, kuram attiecīgi 1. vieta 200, 500 un 1000 metros četriniekos un 4×200 metru stafetē.

 

Par Latvijas čempioniem kanoe airēšanā junioriem 200 un 500 metros četriniekos kļuva Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi Artjoms Čikuns un Ignats Kunašs.

 

Smaiļošana

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas smaiļošanas trenera Jura Laura audzēkne Lāsma Liepa Latvijas čempionātā smaiļošanā pieaugušajiem izcīnīja 1. vietu 200 metros vieniniekā. Savukārt Jelgavas ūdens sporta kluba “Barons” sportiste Katrīna Smiltniece, kurai arī treneris ir Juris Lauris,  Latvijas čempionātā smaiļošanā pieaugušajiem izcīnīja 1. vietu 200 metros četriniekos.

Latvijas čempionātā smaiļošanā  junioriem 1. vietu 500 metros vieniniekā, 200 un 500 metros divniekos, 200 un 500 metros četriniekos un 4×200 metru stafetē izcīnīja Jura Laura audzēknis Otto Gerbers. Tāpat 1. vieta Latvijas čempionātā smaiļošanā junioriem ir Kārlim Dumpim 200 un 500 metros divniekos un četriniekos un 4×200 metru stafetē. 4×200 metru stafetē startēja un čempiona titulu izcīnīja arī Zigmārs Cinovskis un Aleksis Mikus Vaicjonoks.

 

Airēšana

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas airēšanas treneres Agitas Puriņas audzēknis Jānis Timbors izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā airēšanā vieniniekā, divniekā un četriniekā 2000 metru distancē, kā arī piedalījās Eiropas U-23 čempionātā Vācijā, Duisburgā, 2000 metros vieniniekā.

 

Pie uzvarām Latvijas čempionātā airēšanā tika arī Romeo Mednis – divniekā un četriniekā 2000 metru distancē – un Oskars Dervins vieniniekā sprinta distancē.

 

Pauerliftings

Ar panākumiem Latvijas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus startējuši arī Jelgavas pauerliftinga kluba “Apolons” sportisti. Jana Jansone izcīnīja 1. vietu svara kategorijā līdz 52 kilogramiem, uzstādot arī jaunu Latvijas rekordu, kā arī viņai 1. vieta absolūtajā kopvērtējumā sieviešu grupā. Savukārt Renārs Dronga izcīnīja 1. vietu svara kategorijā līdz 93 kilogramiem, uzstādot jaunu Latvijas rekordu, kā arī viņam 1. vieta absolūtajā kopvērtējumā vīriešu grupā. Sportistus sacensībām gatavoja treneris Edmunds Jansons.

 

BMX

BMX kluba “Mītavas kumeļi” braucējs Kristens Krīgers septembra sākumā izcīnīja 1. vietu starptautiskās BMX UCI C1 kategorijas sacensībās “King of Praga” Čehijā. Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis Ilvis Hugo Eihentāls (treneris – Uldis Balbeks) izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā BMX riteņbraukšanā jauniešiem, savukārt Jelgavas komanda – Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola/klubs “Mītavas kumeļi” – ieguva 1. vietu Latvijas čempionātā BMX klubu kopvērtējumā.

 

Badmintons

Jelgavas sportists Pauls Eliass Rozenvalds (treneris – Kristians Rozenvalds) izcīnīja 3. vietu pasaules reitinga badmintona turnīrā “Yonex Latvia International 2020” jauktajās dubultspēlēs, kā arī viņam 3. vieta Eiropas U-17 reitinga turnīrā “Yonex Latvia internationa U-17” dubultspēlēs vīriešiem.

 

Bokss

Pie panākumiem šajā laika posmā tikuši arī Jelgavas boksa kluba “Olimpiskais rings” trenera Aleksandra Knoha audzēkņi. Daniils Vocišs izcīnīja 1. vietu Latvijas meistarsacīkstēs boksā kadetiem svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, savukārt Kristiāns Grudulis izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā boksā junioriem svara kategorijā līdz 64 kilogramiem.

 

Motosports

Labu sezonu aizvadījuši kluba “CEC I.S. Racing” motosportisti. Andris Grīnfelds 2020. gada sezonas kopvērtējumā izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā un 2. vietu Baltijas čempionātā enduro E3 klasē, savukārt viņa treneris Ivo Šteinbergs 2020. gada sezonas kopvērtējumā izcīnīja 1. vietu gan Latvijas, gan Baltijas čempionātā enduro E2 klasē.

 

Skvošs

Par izcīnītu 1. vietu Latvijas čempionātā junioriem skvoša sveikti Jelgavas Skvoša kluba pārstāvji Una Ulmane un Augusts Ūbelis. Sportistus sacensībām sagatavoja trenere Baiba Lulle.

 

Futbols

Vēl tika atzīmēta FK “Jelgava” futbolista Ivo Minkeviča dalība Latvijas U-21 izlases sastāvā 2021. gada UEFA Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

 

Regbijs

Komandu sporta veidos uzteikts RK “Mītava”, kas treneru Roberta Bondarenko un Kristapa Bērziņa vadībā izcīnīja 1. vietu Latvijas čempionātā regbijā-7 U-16 vecuma grupā.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta