22.7 °C, 1 m/s, 71.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsIkviens tiek izaicināts piedalīties Vislatvijas “Brīvības skrējienā”
Ikviens tiek izaicināts piedalīties Vislatvijas “Brīvības skrējienā”
16/11/2020

Turpinot šogad iesāktās kopā skriešanas tradīcijas, jauniešu ielu sporta kustība “Ghetto Games”, aicina svinēt Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienu 18. novembrī, piedaloties sportiskā izaicinājumā “Brīvības skrējiens”.

Kā informē organizatori, patriotisma svētku noskaņās, godinot mūsu valsti un tās proklamēšanas 102. gadadienu, 18. novembra izaicinājums ar uzvaras nosaukumu “Brīvības skrējiens” ir aicinājums sabiedrībai attīstīt un veicināt savu fizisko labsajūtu, radot kopības sajūtu un iegūstot pozitīvas emocijas “Ghetto Games” skrējienā. Dalībnieki var izvēlēties sev piemērotāko distanci – 3, 5, 10, 15, 21 vai  42 kilometri. Skrējiens tiks uzsākts 18. novembrī pulksten 10 – visiem vienā laikā, bet katram izvēloties sev tīkamāko starta vietu un maršrutu (tostarp skrejceliņu). Ja dalībnieks nevar uzsākt skrējienu pulksten 10, sev tīkamāko starta laiku var izvēlēties arī visas dienas garumā, ievērojot visus valstī izsludinātos ierobežojumus.

 

Runājot par dalībnieku iesaisti pasākuma norisē, organizatori uzsver, ka pieteikšanās noris aktīvi, sekmējot daudzveidīgu dalībnieku atsaucību no visas Latvijas dažāda vecuma kategorijās. Dalībnieki aicināti reģistrēties, sekojot saitei ej.uz/briivibasskrejiens. Vairāk informācijas www.ghetto.lv.

 

Jāpiebilst, ka valsts svētkiem par godu skrējieni tiek rīkoti ne vien valsts, bet arī pilsētas līmenī. 11. novembrī tika dots starts Jelgavas skrējienam, kurā līdz pat novembra beigām aicināti piedalīties kā pilsētas sporta skolu un klubu audzēkņi un dalībnieki, tā ikviens jelgavnieks. Kā informē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē “Sporta servisa centrs”, skrējiens tiek simboliski saistīts ar skaitli 1836 – Latvijas valsts robežas garumu kilometros un dalībnieku skaitu, kuru organizatori cer ar šo izaicinājumu piesaistīt. Vairāk informācijas par skrējienu Jelgavā valsts svētku mēnesī – ŠEIT.

 

 

Foto: “Ghetto Games”

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē