15.9 °C, 3.7 m/s, 86.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaBibliotēkā varēs aplūkot studijas “Mansards” audzēkņu darbu izstādi
Bibliotēkā varēs aplūkot studijas “Mansards” audzēkņu darbu izstādi
29/11/2020

Noslēdzoties Jelgavas pilsētas bibliotēkas simtgades gadam, no 1. līdz 30. decembrim ikviens aicināts aplūkot Raita Junkera vadītās mākslas studijas “Mansards” audzēkņu darbu izstādi “Vai redzi? Bibliotēka!”, kas būs apskatāma Jelgavas pilsētas bibliotēkas Informācijas centrā, bet jaunajā gadā – arī bibliotēkas filiālēs.

Izstādē ietverti studijas “Mansards” 18 audzēkņu vecumā no 9 līdz 16 gadiem dažādās tehnikās veidoti zīmējumi, kuros redzama Jelgavas pilsētas bibliotēka un tās trīs filiāles – Pārlielupes bibliotēka, bibliotēka “Miezīte”, kā arī bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis”, kura pavisam nesen pārcēlusies uz savu jauno mājvietu Zemgales prospektā 7.

 

Bibliotēka aicina ikvienu interesentu palūkoties uz ierastajām bibliotēku ēkām ar citām acīm – jaunās krāsās un neparastos rakursos. Izstādes iniciatore ir Jelgavas pilsētas bibliotēkas Informācijas nodaļas vadītāja Latvijas Universitātes doktora studiju programmas “Komunikācijas zinātne” doktorante Baiba Īvāne, kuras promocijas pētījums saistīts ar Jelgavas pilsētas bibliotēku ēkām un to vietas identitātes problemātiku.

 

Izstāde apskatāma bibliotēkas darba laikā: darbdienās no pulksten 10 līdz 19, svētdienās no pulksten 10 līdz 17. Sestdienās bibliotēka ir slēgta.

 

Bibliotēka atgādina, ka sabiedrības veselības drošības nolūkos bibliotēkā ir jāievēro 2 metru distance no apkārtējiem un visiem, kas vecāki par 13 gadiem, jāvalkā sejas aizsargmaska. Bibliotēka nodrošina iespēju mazgāt un dezinficēt rokas, kā arī regulāri vēdina telpas un dezinficē virsmas. Ar visiem ierobežojumiem un izmaiņām apmeklētāju apkalpošanā var iepazīties mājaslapā www.jelgavasbiblioteka.lv.

 

 

Foto un informācija: Jelgavas pilsētas bibliotēka