22.7 °C, 1 m/s, 71.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports21 reizi apskrien Latvijai
21 reizi apskrien Latvijai
03/12/2020

Noslēdzies Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” rīkotais skrējiens “Latvija, lai Tev mūsu spēks un izturība!”, kas ilga no 11. līdz 30. novembrim. Skrējienā, individuāli veicot brīvi izvēlētu distanci, iesaistījās 1449 dalībnieki.

“Mūsu mērķis bija sarūpēt Latvijai skaistu dāvanu, valsts svētku mēnesī skrējienā pulcējot 1836 unikālos dalībniekus. Tas ir tik, cik kilometru gara ir Latvijas robeža. Lai gan mērķi sasniegt neizdevās, mēs esam gandarīti par lielo atsaucību, un dalībnieku kopā paveiktais arī ir iespaidīgs. Dalībnieki kopā pieveica 38 723,63 kilometrus – tas ir tik, cik 21 reizi apejot apkārt Latvijai, un vēl mazliet, un tam nepieciešams tiešām liels spēks un izturība. Ļoti skaista ir mūsu dāvana Latvijai!” stāsta “Sporta servisa centra” sporta pasākumu organizatore Aļona Fomenko.

Jāatgādina, ka skrējiena dalībniekiem bija jāreģistrējas izaicinājumā “Latvija, lai Tev mūsu spēks un izturība” mobilajā lietotnē “Endomondo” un jānoskrien, jānonūjo vai jānoiet brīvi izvēlēta distance. Viens dalībnieks distanci varēja veikt vairākkārt, tādējādi papildinot kopējo pieveikto kilometru skaitu.

“Īpašu paldies gribam teikt skolām, kas iesaistījās šajā aktivitātē,” uzsver A.Fomenko. Skrējienā piedalījās Jelgavas 4. vidusskolas 1.b, 1.c, 2.c, 3.b, 3.c, 4.c, 4.d, 5.c, 6.c, 7.a, 7.b, 7.c, 7.d, 7.e, 8.a, 8.b, 8.c, 8.d, 9.a, 9.b, 9.c, 9.d, 10.a, 10.b, 11.a, 11.b, 12.a un 12.b klase un sporta skolotāji Dace Dombrovska-Baškirova, Nataļja Gorškova, Gundega Vaščenko, Artūrs Pitrāns un Uģis Ozols, kā arī sākumskolas klašu audzinātāji, Jelgavas Valsts ģimnāzijas 8.m2, 9.d, 9.m2, 10.b, 10.m, 11.b, 11.m, 12.a1, 12.m un 12.b klase un sporta skolotāji Laila Nagle un Andis Anškins, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 1.a, 1.b, 1.c, 3.m1, 4.a, 4.b, 5.a, 5.m2, 6.m1, 6.m2, 7.a, 7.c, 8.m1 un 8.m2 klase un sporta skolotāji Irēna Rutka, Zinaīda Auziņa un Santa Lorence, Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas Vieglatlētikas nodaļas audzēkņi un treneres L.Nagle, A.Fomenko un S.Lorence.

“Pēc dalībnieku saraksta redzam, ka skrējēju saime Jelgavā palielinās un ir aktīvi mūsu pilsētas iedzīvotāji un ģimenes, kas piedalās dažādās tautas sporta aktivitātēs. Tāpat jāuzteic sporta klubu pārstāvji, kas ne tikai nodarbojas ar savu sporta veidu, bet arī iesaistās pilsētā notiekošajās sportiskajās aktivitātēs,” norāda A.Fomenko. Uzrunātie skrējiena dalībnieki šādu ideju vērtē atzinīgi, norādot, ka tas motivē izkustēties, palīdz uzturēt sportisko garu par spīti daudziem ierobežojumiem, kas noteikti Covid-19 izraisītās pandēmijas apturēšanai, un stiprina piederību savai pilsētai.

Lai teiktu paldies par piedalīānos, pēc nejaušības principa tika arī noskaidroti desmit skrējiena dalībnieki, kas saņems pārsteiguma balvas, un tie ir Normunds Grava, Ilze Sermolīte, Ivo Zeps, Otto Kubliņš, Eva Ņikitina, Juris Jevsins, Māris Ostelis, Grieta Ozola, Kristers Jankevičs un Agris Samcovs. Balvu saņēmēji aicināti līdz 30. decembrim sazināties ar A.Fomenko pa tālruni 26549932 par balvu saņemšanu.

VIDEO: SKRĒJIENA DALĪBNIEKU KOMENTĀRI

Pauerliftinga kluba “Apolons” sportiste un trenere Jana Jansone.

Džiudžitsu kluba “Jiu Jitsu Team Jelgava” vadītājs un treneris Romāns Jermaļonoks.

Sieviešu volejbola komandas “Jelgava” spēlētāja Ilona Cehanoviča.

Basketbola komandas “Jelgava/LLU” kapteinis Jānis Bērziņš.

Foto: ekrānšāviņš

Video: Sporta servisa centrs