17.4 °C, 0.8 m/s, 93.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPrecizēti kuģošanas nosacījumi Lielupē un Driksā
Precizēti kuģošanas nosacījumi Lielupē un Driksā
11/12/2020
Veikti grozījumi saistošajos noteikumos par upes izmantošanu, kā arī precizēti kuģošanas nosacījumi Lielupē un Driksā. Tie veikti saskaņā ar vasarā spēkā stājušos likumu “Grozījumi Jūras kodeksā”, kurā precizētas normas par kuģošanas līdzekļu, kas pārvadā pasažierus komerciālā nolūkā, neatkarīgi no kuģošanas līdzekļa garuma, reģistrāciju Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Jūras administrācija” Kuģu reģistrā.

Lai nodrošinātu tiesiskā regulējuma efektīvu piemērošanu un kuģošanas drošības nosacījumu ievērošanu iekšējos ūdeņos, Jelgavas pilsētas dome 2020. gada 19. novembrī izdeva saistošos noteikumus Nr.17-13 “Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr.17 – 13 “Par Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes upes daļas un Driksas upes izmantošanu”, kas stājās spēkā 2020. gada 3. decembrī. Saistošie noteikumi nosaka, ka kuģošanas līdzeklim, kas veic pasažieru komercpārvadājumus upes akvatorijā, jābūt reģistrētam Kuģu reģistrā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

 

Saistošajos noteikumos paredzēts, ka Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde  (JPPI) “Pilsētsaimniecība” izsniedz saskaņojumu kuģošanas līdzekļu stāvvietas izmantošanai, ja pasažieru komercpārvadājumu pakalpojuma nodrošināšanai tiks izmantota kuģošanas līdzekļu stāvvieta uz iesniegumā norādīto laika periodu, bet ne ilgāk kā līdz kalendārā gada beigām vai līdz Kuģu reģistra izsniegtās kuģošanas līdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītajam apliecības derīguma termiņam, ja tas iestājas šajā kalendārajā gadā. Noteikts, ka iesniegums par saskaņojuma saņemšanu kuģošanas līdzekļu stāvvietas izmantošanai iesniedzams JPPI “Pilsētsaimniecība” sākot ar kārtējā gada 1. februāri.

 

Tāpat noteikts, ka upes akvatorijā aizliegts veikt zemūdens niršanu ar akvalangiem vai citu autonomu elpošanas aparātu, izņemot, ja niršana saistīta ar speciālu darbu veikšanu, kas saskaņota ar JPPI “Pilsētsaimniecība”. Turpmāk ūdens velosipēdu, sērfošanai paredzēto dēļu (piemēram, SUP) vai citu sportam un atpūtai paredzēto peldlīdzekļu izmantošanu komercdarbībai upes akvatorijā atļauts veikt maršrutā, kas saskaņots ar JPPI “Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs”.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija: “Pilsētsaimniecība”