17 °C, 3.9 m/s, 86.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaJaunieši aicināti piedalīties tiešsaistes pasākumā par medijpratību
Jaunieši aicināti piedalīties tiešsaistes pasākumā par medijpratību
11/12/2020

Lai veicinātu jauniešu un citu interesentu medijpratību, Jelgavas Latviešu biedrība kopā ar Latvijas Universitātes studentēm pirmdien, 14. decembrī, platformā “Zoom” aicina uz virtuālu pasākumu “Atpazīsti viltus ziņas!”.

Kā šodienas informācijas pārbagātībā atšķirt īstas ziņas no viltus ziņām un reālus, situācijai atbilstošus attēlus no veikla viltojuma, jauniešiem pastāstīs Latvijas Universitātes 2. kursa komunikācijas zinātnes studentes Rebeka, Kristiāna, Annika, Torija un Diāna.

 

“Šogad studiju kursā apgūstam to, kāda ir žurnālistika dezinformācijas laikā. Zināšanas, ko iegūstam tur, vēlamies nodot arī tālāk citiem, tādēļ esam sagatavojušas izglītojošu un mūsdienu laikam ļoti aktuālu lekciju par to, kā atpazīt viltus ziņas,” stāsta meitenes. Viņas izveidojušas projektu Medijpratis ar mērķi veicināt jauniešu medijpratību, uzmanību vēršot tieši uz emociju atpazīšanu internetā. Nepilnu stundu garā uzstāšanās būs papildināta ar daudziem piemēriem, kas palīdzēs saprast, kā atšķirt vērtīgu saturu no tāda, kas maldina.
 
Pasākumu Jelgavas Latviešu biedrība organizē platformā “Zoom” 14. decembrī pulksten 19. Pasākuma mērķauditorija ir galvenokārt jaunieši, taču aicināts jebkurš interesents. Dalība pasākumā ir bez maksas un iepriekš nav jāpiesakās. Pieslēgšanās datus pasākuma dienā varēs atrast Jelgavas Latviešu biedrības mājaslapā www.jelgavaslb.lv un “Facebook”.
 
 
Foto: Pixabay.com
 
Informācija: Jelgavas Latviešu biedrība