17.4 °C, 0.8 m/s, 93.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJauni svētku dekori šogad trijās vietās pilsētā
Jauni svētku dekori šogad trijās vietās pilsētā
13/12/2020

Kā katru gadu, arī šoziem Jelgavas pilsēta tērpjas svētku rotā. Pirmie rotājumi tikuši uzstādīti jau oktobrī, un pilsēta pilnībā izrotāta līdz pirmajai adventei, 29. novembrim. Pavisam jauni svētku dekori apskatāmi trīs vietās Jelgavā, tostarp pilsētas lielajā Ziemassvētku eglē, informē pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība”.

Jauni dekori uzstādīti Stacijas parkā, kur mirdz šogad iegādāti septiņi mirgojoši koki, kā arī šogad jauni rotājumi grezno pilsētas lielo egli. Tajā uzstādītas silti baltas LED virtenes ar auksti mirgojošu gaismu 3000 metru garumā un dekoratīvas bumbas pērļu, zelta un brūnā krāsā. Pilsētas izdekorēšanas vajadzībām svētku sezonā iznomāti arī LED dekori uz apgaismes balstiem Lielās ielas posmā no Jāņa Čakstes bulvāra līdz Dambja ielai, LED aizkari uz sešu koku vainagiem skvērā starp Hercoga Jēkaba laukumu un Jelgavas kultūras namu. Jaunie dekori un egle, ieskaitot piegādi un uzstādīšanu, kopā izmaksājuši 50 584,05 eiro, bet nomātie rotājumi un to uzstādīšana izmaksājusi 13 721,40 eiro.

 

Tāpat pilsētā uzstādīti jau agrākos gados iegādāti rotājumi. Ozolskvērā uzstādīti balti un sarkani LED gaismas tīkli, kā arī dekori apgaismes stabos Rūpniecības ielā, bet Raiņa parka kokos gar Pasta ielu uzstādīti 58 zvaigžņu dekori. Rīgas ielas krustojumā ar Pērnavas ielu koku vainagos uzstādītas gaismas bumbas. 120 spuldžu virtenes tiks uzstādītas Stacijas ielas rotācijas aplī Lietuvas šosejā un divās vietās Driksas ielā. Vecpilsētas ielas apgaismes laternas papildina dažāda lieluma zvaigžņu dekori, un īpaši izrotāta arī turpat esošā egle. Svētku virtenes izvietotas Dobeles šosejā 47B, bet Satiksmes ielā 59 – mirgojoši dekori. Vairāki no dekoriem uzstādīti vietās, kur tie nav bijuši iepriekš. Šo dekoru uzstādīšanas izmaksas ir 18 134,27 eiro.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē