21.7 °C, 1.5 m/s, 77 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaBibliotēka papildinājusi virtuālo izstādi “Jelgavas izdevēji. Jāņa Vilka kolekcija”
Bibliotēka papildinājusi virtuālo izstādi “Jelgavas izdevēji. Jāņa Vilka kolekcija”
15/12/2020

Jelgavas pilsētas bibliotēkas lasītavā līdz 14. janvārim lasītājiem pieejama izstāde “Jelgavas izdevēji. Jāņa Vilka kolekcija” trešā – noslēdzošā – daļa, kurā eksponēti Jelgavā izdoti iespieddarbi. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un pulcēšanās ierobežojumus, šī izstāde apskatāma arī virtuāli, gūstot nelielu vēsturisku ieskatu Jelgavas izdevējdarbības daudzveidībā.

Noslēdzošajā izstādes daļā skatāmi Johana Frīdriha Šablovska, Eduarda Zīslaka, Ādolfa Reinberga, Jēkaba Draviņa-Dravnieka un Luda Neimaņa Jelgavā izdoti iespieddarbi.

 

Izstāžu cikls tapis, atzīmējot Jelgavas pilsētas bibliotēkas dibināšanas 100. jubileju. Gada garumā sadarbībā ar jelgavnieku, kolekcionāru J.Vilku bibliotēkas lasītavā bija iespējams ielūkoties Jelgavā iespiestu izdevumu daudzveidībā – sākot ar unikāliem eksemplāriem no 18. gadsimta sākuma, līdz pat 20. gadsimta pirmajai pusei. Mainīgā ekspozīcijā lasītavā bija apskatāmi dažādu izdevumu oriģināli – gan Johana Heinriha Kestera, gan Georga Radecka, Jakoba Frīdriha Hinca, Heinriha Alunāna, Gustava Ādolfa Reiera un citi.

 

Bibliotēka atgādina, ka sabiedrības veselības drošības nolūkos, apmeklējot bibliotēku, ir jāievēro divu metru distance no apkārtējiem, maksimālais uzturēšanās laiks bibliotēkā ir 20 minūtes, visiem, kas ir vecāki par 13 gadiem, jāvalkā sejas aizsargmaska. Bibliotēka nodrošina iespēju mazgāt un dezinficēt rokas, kā arī regulāri vēdina telpas un dezinficē virsmas.

 

Virtuālo izstādi “Jelgavas izdevēji. Jāņa Vilka kolekcija” var aplūkot ŠEIT.

 

 

Foto un informācija: Jelgavas pilsētas bibliotēka