21.7 °C, 1.5 m/s, 77 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaTornis, bibliotēkas, muzeji no 21. decembra apmeklētājiem būs slēgti
Tornis, bibliotēkas, muzeji no 21. decembra apmeklētājiem būs slēgti
18/12/2020

Ņemot vērā pastiprinātos drošības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, no 21. decembra slēgta būs arī Jelgavas pilsētas bibliotēka, tās filiāles, Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs, kā arī Svētās Trīsvienības baznīcas tornis. Brīvdienās, 19. un 20. decembrī, šīs iestādes apmeklētājiem vēl būs atvērtas.

Saskaņā ar valdības 17. decembra grozījumiem Ministru kabineta rīkojumā “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” no 21. decembra līdz 11. janvārim nestrādās bibliotēkas, izstāžu vietas un citas kultūrvietas, kā arī nedrīkst organizēt gadatirgus. Tāpat apmeklētājiem būs slēgtas muzeju iekštelpas, bet darbu drīkst turpināt muzeju brīvdabas teritorijas, kurās jānodrošina cilvēku vienvirziena kustību, jānovērš cilvēku plūsmu sastapšanās un jānodrošina vismaz divu metru distancēšanās. Ar šādiem nosacījumiem darboties varēs arī dabas takas.                  

         

Jelgavas pilsētas bibliotēkas vadītājas vietniece Dzintra Punga informē, ka 18., 19. un 20. decembrī bibliotēkas strādā pēc ierastā darba laika. Piektdien, 18. decembrī, Jelgavas pilsētas bibliotēka atvērta līdz pulksten 19, bet filiāles – Miezītes bibliotēka, Pārlielupes bibliotēka un bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis” – līdz pulksten 18. Sestdien, 19. decembrī, no pulksten 10 līdz 17 būs atvērta Miezītes un Pārlielupes bibliotēka, bet no pulksten 10 līdz 14 – “Zinītis”, savukārt svētdien, 20. decembrī, no pulksten 10 līdz 17 strādās Jelgavas pilsētas bibliotēka. Jāatgādina, ka bibliotēkas grāmatas iespējams nodot jebkurā laikā, atstājot tās īpašajā grāmatu kastē, kas atrodas pie Jelgavas pilsētas bibliotēkas. Tajā var nodot arī filiālbibliotēku grāmatas. Lasītājiem vēlams grāmatas iepriekš rezervēt, bet var nākt arī izvēlēties grāmatas uz vietas. Taču jārēķinās, ka uzturēšanās laiks bibliotēkā ir līdz 20 minūtēm. Ieeja bibliotēkā – tikai ar sejas aizsargmasku.

 

Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis piektdien, 18. decembrī, apmeklētājiem būs atvērts līdz pulksten 20, sestdien, 19. decembrī, no pulksten 10 līdz 20, bet svētdien, 20. decembrī, no pulksten 11 līdz 18. Apmeklējot torni, obligāti jālieto sejas aizsargmaska un jāievēro citi noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi. Jelgavas reģionālajā Tūrisma centrā norāda, ka iedzīvotāji ar iestādi var sazināties pa e-pastu vai tālruni. Kontaktinformācija pieejama mājaslapā www.visit.jelgava.lv.

 

No 21. decembra līdz 11. janvārim – trīs nedēļas – visas minētās iestādes apmeklētājiem būs slēgtas.  

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē