25.3 °C, 1.3 m/s, 65.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsNoskaidrotas 2020. gada laureātes Latvijas sieviešu futbolā
Noskaidrotas 2020. gada laureātes Latvijas sieviešu futbolā
30/12/2020

Lai arī 2020. gads bijis izaicinājumiem bagāts, 29. decembrī tika nosauktas labākās spēlētājas Latvijas sieviešu futbolā. Par FK “Jelgava” labāko spēlētāju atzīta Baiba Jaunzeme.

2020. gada sezona bija pirmā, kad Jelgavas sieviešu futbola komanda startēja patstāvīgi. Stājoties spēkā ierobežojumiem attiecībā uz amatieru sportu, Latvijas Futbola federācija pieņēma lēmumu noslēgt sieviešu futbola 1. līgas sezonu, lai gan nebija aizvadītas visas plānotās spēles. FK “Jelgava” sezonu noslēdza 11. vietā 13 komandu konkurencē.

 

26 gadus vecā spēlētāja Baiba Jaunzeme piedalījās visās desmit šīs sezonas spēlēs, laukumā pavadot 869 minūtes. “Baiba komandai pievienojās pirms gada, bez pieredzes futbolā. Ar savu gribasspēku, neatlaidību un darbu treniņos viņa pierādīja, ka ir pelnījusi vietu pamatsastāvā. Baiba meitenēm visas sezonas garumā bija kā piemērs, ka ar darbu treniņos var sasniegt labus rezultātus,” par spēlētāju saka komandas trenere Anna Poņatovska, kuras viedoklis tika ņemts vērā, nosakot labāko spēlētāju komandā.

 

Baiba stāsta, ka futbolu līdz šim bija spēlējusi tikai skolā sporta stundās, bet apmēram pirms gada nejauši pamanījusi internetā informāciju, ka meitenes Jelgavā tiek aicinātas uz futbola treniņiem. “Futbolā mani saista tas, ka tas ir komandas sporta veids, ka ir jāspēj rēķināties ar savām komandas biedrēm un uzticēties komandai un komanda uzticēsies tev. Šobrīd, pēc nospēlētas pirmās sezonas, jau varu teikt, ka futbols man sniedz fantastiskas emocijas. Tas liek sevi pārvarēt brīžos, kad tici sev vismazāk. Liek sevi pilnveidot un izkāpt no savas komforta zonas. Es nevienu brīdi nenožēloju, ka pieņēmu šādu lēmumu, un esmu arī pateicīga treneriem, kuri manī ir ieguldījuši savu laiku un enerģiju, lai es sevi varētu pilnveidot kā spēlētāja,” stāsta Baiba Jaunzeme. Savulaik Baiba, vēl dzīvojot Ventspils pusē un mācoties skolā, aktīvi spēlējusi frisbiju un pat tikusi uzaicināta spēlēt Latvijas frisbija izlasē. Šobrīd Baiba strādā finanšu jomā. “Vienmēr esmu piekopusi aktīvu dzīvesveidu, jo tas liek justies labāk,” viņa norāda.

 

Jāpiebilst, ka spēlētājas sieviešu futbola komandā “Jelgava” tiek uzņemtas visu gadu. Interesentes aicinātas sazināties ar treneri, zvanot pa tālruni 29870802 vai rakstot komandai sociālajā tīklā Instagram/fk_jelgava_girls.

 

 

Foto: FK “Jelgava”