18.8 °C, 4.4 m/s, 82 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaJelgavas Latviešu biedrība aicina uz barikāžu laika atmiņu vakaru
Jelgavas Latviešu biedrība aicina uz barikāžu laika atmiņu vakaru
18/01/2021

Godinot 30 gadu senus notikumus, Jelgavas Latviešu biedrība otrdien, 19. janvārī, aicina uz atmiņu vakaru, kurā izskanēs dažādu paaudžu stāsti par 1991. gada barikāžu laiku, tiks atsauktas atmiņā toreiz piedzīvotās noskaņas un emocijas.

Savās atmiņās par barikāžu laiku dalīsies jelgavnieki un Jelgavas novada iedzīvotāji – latviešu valodas un literatūras skolotāja Vita Hermane, filozofe skolotāja un režisore Elīna Apsīte, mediju projektu vadītāja Lāsma Antoneviča, meliorācijas speciālists un dzimtas pētnieks Jāzeps Ošs, arheologs vēsturnieks un pedagogs Andris Tomašūns, vēsturnieks pedagogs publiskā sektora menedžeris un Jelgavas Latviešu biedrības vadītājs Gunārs Kurlovičs.  Atmiņu vakars norisināsies tiešsaistes “Zoom” platformā, un tam ikviens varēs pieslēgties, sekojot saitei ŠEIT. Sākums – pulksten 19. Dalība pasākumā ir bez maksas.

 

Tāpat Jelgavas Latviešu biedrība aicina ikvienu jelgavnieku un tuvējo novadu iedzīvotāju iesūtīt savu vai savas ģimenes barikāžu laika atmiņu stāstu. Tās var būt pārdomas vairāku lappušu garumā vai tikai daži teikumi, video vai arī audio stāsts. Tāpat ikviens aicināts dalīties Latvijas vēsturei izšķirīgo dienu fotogrāfijās. Stāstus biedrība gaidīs visu janvāri. Noslēgumā tie tiks apkopoti un ar tiem varēs iepazīties ikviens interesents. Īpaši vērtīgi tie būs jauniešiem, kuri auguši brīvā Latvijā, uzsver biedrībā. 

 

Atmiņu stāstus var sūtīt uz biedrības e-pastu jelgavaslb@gmail.com, pasta adresi Lielā iela 13–15, Jelgava, Latvija, LV-3001, kā arī ar biedrību var sazināties “Facebook”.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija: Jelgavas Latviešu biedrība