19.6 °C, 1.3 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Fortum” eglīšu vākšanas akcijā piepildīts 34 kubikmetru konteiners
“Fortum” eglīšu vākšanas akcijā piepildīts 34 kubikmetru konteiners
20/01/2021

Jelgavā noslēgusies “Fortum” rīkotā akcija “Atnes savu Ziemassvētku eglīti un sasildi Jelgavu”, kas norisinājās otro gadu, un kuras laikā ar svētku eglītēm piepildīts 34 kubikmetrus liels šķeldas konteiners, informē uzņēmumā SIA “Fortum Jelgava”. Konteiners ar eglītēm nogādāts šķeldas ražotājam, kur eglītēm ļaus izžūt, lai pēc tam tās sašķeldotu un varētu izmantot kā kurināmo biomasas koģenerācijas stacijā.

“Paldies visiem jelgavniekiem, kuri atsaucās aicinājumam un, neskatoties uz sniegu un salu,  atrada laiku nogādāt savas svētku eglītes uz speciālo eglīšu konteineru pie “Fortum” biomasas koģenerācijas stacijas. Visas savāktās eglītes pēc attiecīgas apstrādes tiks izmantotas lietderīgi siltuma un elektrības ražošanai. Lai arī siltumenerģijas izteiksmē savākto eglīšu apjoms ir neliels, akcija vēlreiz apliecināja to, ka jelgavniekiem ir svarīga tīra vide – iedzīvotāji domā gan par saudzīgu resursu izmantošanu, gan par to, kā samazināt radīto atkritumu daudzumu. Tas dod vislielāko gandarījumu,” stāsta Ingus Kaprāns, “Fortum” biomasas koģenerācijas stacijas vadītājs.

 

Akcija “Atnes savu Ziemassvētku eglīti un sasildi Jelgavu” norisinājās no 2021. gada 2. līdz 17. janvārim. Tās laikā stāvlaukumā pie “Fortum” biomasas koģenerācijas stacijas Rūpniecības ielā 73A, Jelgavā, bija novietots speciāls šķeldas konteiners, kurā iedzīvotāji varēja atstāt savas svētku eglītes. Arī pērn akcijas gaitā tika savākts līdzīgs daudzums ar svētku eglītēm, piepildot 34 kubikmetrus lielu šķeldas konteineru. Līdzīgu akciju uzņēmums varētu rīkot arī nākamajā gadā.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija: SIA “Fortum Jelgava”