18.1 °C, 4.5 m/s, 77.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaValsts policija brīvdienās 30 personām piemērojusi naudas sodu no 10 līdz 100 eiro
Valsts policija brīvdienās 30 personām piemērojusi naudas sodu no 10 līdz 100 eiro
25/01/2021

Nedēļas nogalē, no 22. līdz 24. janvārim, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) apkalpojamā teritorijā komandantstundas kontroles pasākumu laikā kopumā pārbaudītas 1918 personas. Par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem aizvadītajās brīvdienās VP Jelgavas iecirknī kopumā uzsākti 48 administratīvā pārkāpuma procesi, 30 gadījumos piemērojot naudas sodu.

VP ZRP pārstāve Dace Kalniņa informē, ka Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem uzsākti 48 administratīvā pārkāpuma procesi un sagatavoti 11 ziņojumi. 30 gadījumos iedzīvotājiem par komandantstundas neievērošanu ir piemērota soda nauda no 10 līdz 100 eiro. Sestdien, 23. janvārī, uz ceļa Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža policisti pārbaudīja kādu automašīnu, kas šķērsoja Latvijas valsts robežu. 2002. gadā dzimis jaunietis nevarēja uzrādīt apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu, kā arī 1965. gadā dzimusi sieviete nebija aizpildījusi elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā www.covidpass.lv. Abām personām par noteikto ierobežojumu pārkāpumiem tika piemēros naudas sods 60 eiro katrai.

 

Zemgalē nedēļas nogales komandantstundas kontroles pasākumos pavisam kopā tika iesaistītas 294 Valsts policijas amatpersonas, kuras pildīja savus pienākumus ciešā sadarbībā ar 35 pašvaldību policiju un 47 Zemessardzes darbiniekiem. Kontroles pasākumu nodrošināšanā tika izmantoti 135 Valsts policijas un 36 pašvaldību policiju transportlīdzekļi.

 

Aizpildītus pašapliecinājumus par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu neatliekamas un pamatotas situācijas gadījumā uzrādīja 1246 iedzīvotāji. Tāpat tika sagatavoti 35 ziņojumi par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu, kā arī tika reģistrēti 65 notikumi, kas nebija saistīti ar Ministru kabineta rīkojumu “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

 

Valsts policija atgādina, ka arī šajā nedēļas nogalē – naktī no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu no pulksten 22 līdz 5 Latvijā ir noteikts pārvietošanās aizliegums. Tā laikā tiks veikti kontroles pasākumi, un Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policiju, Valsts robežsardzi un Zemessardzi pastiprināti uzraudzīs, vai tiek ievērotas ārkārtējās situācijas noteiktās drošības prasības. Atgādinām, ka šajā laikā uz ielas var atrasties tikai attaisnojoša iemesla gadījumā, kā arī līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam un pašapliecinājumam.

 

 

Foto: Valsts policija

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē