17.7 °C, 3.9 m/s, 78.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaNVA piedāvā pirmo tiešsaistes raidījumu par remigrāciju
NVA piedāvā pirmo tiešsaistes raidījumu par remigrāciju
28/01/2021

Ceturtdien, 28. janvārī, pulksten 16 EURES Latvia “Facebook” lapā būs skatāms pirmais tiešsaistes raidījums “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”. Raidījumā tiks stāstīts par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES darba mobilitātes konsultantu atbalstu tiem Latvijas valsts piederīgajiem, kuri dzīvo un strādā ārvalstīs, bet plāno atgriezties Latvijā.

Kā informē NVA, skatītāji uzzinās, kādas darbības ir jāveic mītnes valstī un Latvijā, lai atgriešanās dzimtenē noritētu mierīgi un droši. EURES Latvia “Facebook” lapas komentāru sadaļā tiešsaistes translācijas sekotāji varēs uzdot jautājumus, kā arī vienoties par attālinātu konsultāciju.

 

Tiešsaistes raidījumu ciklu “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”, balstoties uz savu darba pieredzi un piesaistot dažādu jomu ekspertus, veido NVA EURES darba mobilitātes konsultanti, lai sniegtu remigantiem aktuālāko informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, valsts un pašvaldību institūciju pakalpojumiem un atbalstu, nepieciešamo dokumentu kārtošanu gan ārvalstī pirms aizbraukšanas, gan Latvijā, tāpat tiks sniegta informācija par bezdarbnieka pabalsta eksportu, nodokļiem, dzīvesvietas deklarēšanu, bērnu pieteikšanu bērnudārzā vai skolā, iegūtās kvalifikācijas atzīšanu un veselības pakalpojumiem Latvijā, tiks sniegti arī praktiskie padomi, kā izveidot CV un uzrakstīt motivācijas vēstuli. Raidījumos piedalīsies dažādu jomu speciālisti, kuri dalīsies savā remigrācijas pieredzē. 

 

 

Foto: Pixabay.com

 

Informācija: Nodarbinātības valsts aģentūra