17.1 °C, 0.9 m/s, 93.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIzkrāso Ģederta Eliasa gleznas!
Izkrāso Ģederta Eliasa gleznas!
31/01/2021

Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, meklējot veidus, kā ar apmeklētājiem tikties arī attālināti, piedāvā jaunas aktivitātes tiešsaistē. Informatīvas publikācijas par Jelgavas vēsturi un īpašu spēli nu papildina arī krāsojamās lapas, kas gan lieliem, gan maziem ļaus izpausties radoši un izkrāsot Ģ.Eliasa gleznas.

“Muzeja darbinieki šajā laikā turpina strādāt, un domājam arī dažādus veidus, kā tikties ar mūsu apmeklētājiem attālināti. Aktivitātes paredzētas tam, lai, atsākoties muzeju klātienes apmeklējumam, ekspozīcijas varētu novērtēt ar jaunām zināšanām,” skaidro muzeja direktores vietniece darbā ar sabiedrību Marija Kaupere.

 

Jaunākā no aktivitātēm aicina “izkrāsot Eliasu”, piedāvājot trīs Ģ.Elisas gleznas – “Maija ar saulessargu”, “Ganāmpulka izdzīšana ganos” un “Klusā daba ar vijoli” – kā izkrāsojamas uzdevumu lapas. Darbi ļaus kā lieliem, tā maziem iejusties mākslinieka ādā, izmantot zīmuļus un krāsas, lai ļautos izdomai. Ikviens aicināts darbus izprintēt, izkrāsot un, kad muzejs atkal būs atvērts, atnākt un salīdzināt pašu veikumu ar īsto gleznu. Krāsojamās lapas pieejamas ŠEIT.

 

Tāpat muzejs piedāvā iepazīt ar Jelgavas vēsturi cieši saistītā Ģ.Eliasa gleznas neierastā veidā – meklējot vizuālas atšķirības Eliasa mākslas darbos. Uzdevumus spēlei sagatavojis muzeja dizainers Uldis Zuters. Atšķirību spēle, kurā piedāvāti jau trīs mākslas darbi, atrodama Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja mājaslapā www.jvmm.lv un “Facebook”. Muzeja sociālo tīklu vietnē atrodami arī īsi, bet informatīvi ieraksti par dažādiem notikumiem Jelgavas vēsturē.

 

 

Foto: Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē