17.7 °C, 3.9 m/s, 78.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaNo 8.februāra tiks paplašināta preču pieejamība klātienē
No 8.februāra tiks paplašināta preču pieejamība klātienē
02/02/2021

Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē otrdien, 2. februārī, valdība konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas piedāvāto drošas tirdzniecības modeli un no 8. februāra pakāpenisku pārejas uzsākšanu uz to, paplašinot preču pieejamību klātienē, vienlaikus nosakot papildu drošības prasības tirdzniecības vietām un pastiprinot to kontroli. Precīzus grozījumus normatīvajos aktos plānots pieņemt 4. februāra valdības sēdē.

Kā informē Ekonomikas ministrijā, no 8. februāra tirdzniecību klātienē ar visu preču sortimentu varētu nodrošināt arī veikali, kur tirgo pārtiku ne mazāk kā 70 procentu apmērā no preču sortimenta, veikali, kur tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70 procentu apmērā no preču sortimenta, kā arī grāmatnīcas.

 

Drošākas tirdzniecības nosacījumi ietvers vairākas jaunas prasības, piemēram, to, ka visās tirdzniecības vietās jānodrošina efektīvāka apmeklētāju plūsmas kontrole un ļoti stingras fiziskās distancēšanās prasības, tostarp tirdzniecības zālēs (veikalos), pie tirdzniecības vietu ieejām/izejām un atsevišķas prasības tirdzniecības centros. Tiks noteikta pastiprināta tirgotāju atbildība un pienākumi apmeklētāju plūsmas kontrolei, nosakot atbildīgo personu un ieviešot iekšējās kontroles sistēmu epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai tirdzniecības vietās vai tirdzniecības centros. Mārketinga aktivitātes, kas kas veicina cilvēku pulcēšanos tirdzniecības vietās, būs aizliegtas. Tāpat tiks ieviesta pastiprināta kontrole un noteikta atbildība par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu.

 

Klātienes tirdzniecība pilnā apmērā šobrīd notiek aptiekās, tajā skaitā veterinārajās aptiekās, optikas veikalos un degvielas uzpildes stacijās. Pārējās tirdzniecības vietās klātienē tirgojamo preču klāsts ir ierobežots nolūkā mazināt cilvēku pulcēšanos un uzturēšanos.

 

 

Foto: Pixabay.com

 

Informācija: Ekonomikas ministrija