23.2 °C, 3.2 m/s, 58.2 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaSpīdolas nedēļas noslēgumā pasniedz ģimnāzijas Gada balvas
Spīdolas nedēļas noslēgumā pasniedz ģimnāzijas Gada balvas
05/02/2021

No 1. līdz 5. februārim Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā aizvadīti Spīdolas nedēļas pasākumi, kas noslēdzās ar ikgadējo Gada balvu pasniegšanas ceremoniju. Ikgadējā skolēnu, skolotāju un atbalstītāju godināšana papildināja nedēļu, kas, lai arī notikusi attālināti, bijusi pilna ar aktivitātēm, tostarp virtuālu izstādi, atmiņu stāstiem un klašu veidotiem apsveikumiem.

“Svarīgi šajā attālinātā darba laikā ir mūsu sirdīs atmodināt sajūtas, radošumu, patriotismu, iedegt sajūtu liesmiņu, kas atgādinātu, ka skola nav tikai zīmogs liecībā vai atestātā, ka skola nav tikai adrese. Mēs gribējām parādīt, ka Spīdola ir darbīga, aktīva, dzīva, ka tā aug, attīstās, mainās līdzi laikam un aug kopā ar mums – saviem skolēniem un skolotājiem,” atklājot Spīdolas nedēļas noslēguma pasākumu, uzrunā teica ģimnāzijas direktore Ilze Vilkārse, atgādinot arī skolas pirmā direktora Andra Tomašūna vārdus, ka skola nav ēka, bet gan ideja. Direktore uzsvēra, ka, lai attīstītos vai “mainītos uz augšu”, kā vēsta svētku frāze, nepieciešami divi priekšnosacījumi – jāizjūt savas saknes, kā arī jāprot sapņot un par saviem sapņiem pastāvēt.

 

Kā katru gadu, šo svētku centrālais notikums ir Gada balvu pasniegšana, godinot Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēnus, skolotājus un atbalstītājus. Par 2021. gada sadarbības partneri nosaukta pašvaldības iestāde “Kultūra”, kurai šī godalga pasniegta jau otro reizi. Gada partnerim izteikta pateicība par atbalstu skolas pasākumu un izlaidumu rīkošanā, tostarp 2019./2020. mācību gada izlaiduma norisē, kas pirmoreiz tika aizvadīts brīvdabas koncertzālē “Mītava”. Par Gada vecākiem atzīta Mālkalnu ģimene par atbalstu skolas aktivitātēs, tostarp mājturības stundās, kā arī par bērnos ieaudzinātajiem tikumiem, kas palīdz pilnveidoties arī citiem. Par Gada absolventu nosaukta žurnāliste Iveta Pavziniuka, kura skolu turpina atbalstīt, pilnveidojot skolēnu medijpratību ģimnāzijas mediju skolā, bet Gada tehniskais darbinieks ir skolas māsiņa Zita Zīģele, kura ikdienā rūpējas par skolēnu veselību.

 

Apbalvošanas gaidītākās nominācijas tradicionāli ir Gada klase, skolēns un skolotājs. Klases tiek apbalvotas, ņemot vērā pedagogu sniegto vērtējumu, sniegumu mācību procesā, kā arī klases aktivitātes un saliedētību. Pamatskolas grupā par Gada klasi nosaukta 9.kom, bet Gada vidusskolas klase ir 10.kom. Zīmīgi, ka šogad konkurencē uz Gada klases titulu bija pieteikušās teju visas vidusskolas klases.

 

Gada skolēna titulam audzēkņus ierasti virza skolotāji un tradicionāli šo balvu saņem kāds no ģimnāzijas divpadsmitklasniekiem. Šoreiz balva pasniegta Robertam Ralfam Vārslavam, kurš to saņēmis, pateicoties izciliem rezultātiem vairāku mācību priekšmetu olimpiādēs, ekonomikas un ģeogrāfijas konkursos un pieredzi skolēnu mācību uzņēmuma veidošanā. Savukārt par Gada pedagogu nosaukta dabaszinību skolotāja Agija Lāce, kuru skolēni un kolēģi raksturo kā vismūsdienīgāko skolotāju, novērtējot viņas radošās un inovatīvās idejas mācību procesā.

 

Pasākumu noslēdza skolas himnas “Rītā agri saule lēca” dziedājums ģimnāzijas kora izpildījumā, kā arī teātra grupas “Spīdolēni” atklātais ģenerālmēģinājums “Zoom”, kas ar Šekspīra lugas “Romeo un džuljeta” fragmenta mēģinājumu ļāva pasmaidīt par attālinātā darba un mācību procesa izaicinājumiem. Vairāk par nedēļā aizvadītajam aktivitātēm var izlasīt ŠEIT, bet noslēguma pasākuma ieraksts pieejams zemāk.

 

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē