23.2 °C, 3.2 m/s, 58.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaVairāki pilsētas autobusa maršruti būs slēgti vēl līdz 6. aprīlim
Vairāki pilsētas autobusa maršruti būs slēgti vēl līdz 6. aprīlim
06/02/2021

Ņemot vērā, ka ārkārtējā situācija pagarināta, SIA “Jelgavas autobusu parks” (JAP) informē, ka līdz 6. aprīlim slēgti pilsētas sabiedriskā transporta maršruti Nr.6, 9, 14 un 18, bet 16. maršrutā joprojām būs slēgti dienas reisi (pulksten 10.35 Centrs–Tetele, 11.05 Tetele–Svētes skola, 11.55 Svētes skola–Tetele, 12.40 Tetele–Svētes skola, 13.25 Svētes skola–Centrs, 14.50 Centrs–Jēkabnieki un 15.35 Jēkabnieki–Centrs), tādējādi autobuss kursēs tikai no rīta un vakarā. Slēgtajiem pilsētas sabiedriskā transporta maršruta reisiem paralēli kursē citi pilsētas autobusi, kas ļauj pasažieriem nokļūt izvēlētajā vietā.

JAP Pārvadājumu nodaļas vadītājs Gatis Dūmiņš norāda, ka šobrīd ir būtiski samazinājies pārvadāto pasažieru skaits pilsētas sabiedriskajā transportā. “Salīdzinājumam – pagājušā gada janvārī pilsētā pārvadājām 246 tūkstošus pasažieru, bet šogad janvārī tikai nepilnus 108 tūkstošus, līdz ar to pasažieru skaits ir krities par 56 procentiem. To ietekmē gan noteiktie ierobežojumi sabiedriskajā transportā, kas nosaka, ka autobusā var uzņemt tikai pusi no pieļaujamā pasažieru skaita, kā arī tas, ka skolēni mācās attālināti un daļa pilsētnieku ārkārtējās situācijas laikā strādā attālināti, vai izvēlas citus pārvietošanās veidus,” skaidro G.Dūmiņš. Attiecībā uz slēgtajiem reisiem, viņš uzsver, ka šiem autobusa maršrutiem paralēli kursē citi. Piemēram,  6. maršruta autobuss galvenokārt pārvadāja skolēnus, taču šobrīd mācības un arī interešu izglītības nodarbības klātienē nenotiek, 18. maršruta autobusa vietā alternatīva ir 1. maršruta autobuss.

 

Iedzīvotāji pirms plānotā brauciena lūgti iepazīties ar aktuālo kustības sarakstu vai nu uzņēmuma mājaslapā www.jap.lv sadaļā “Jelgavas pilsētas kustību saraksti”, vai arī zvanot dispečerdienestam pa informatīvo tālruni 63045945, kas pieejams visu diennakti.

 

Uzņēmums turpina sekot līdzi noteiktajiem drošības pasākumiem, kas ieviesti, lai mazinātu Covid-19 izplatību, un pieļauj, ka var būt noteiktas vēl kādas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā.

 

Jāuzsver, ka ārkārtējās situācijas laikā, lai mazinātu Covid-19 izplatību, uz pusi ir samazināts sabiedriskajā transportā uzņemamo pasažieru skaits, kā arī sejas maska jālieto pasažieriem no septiņu gadu vecuma. Lai distancētos no citiem, pasažieri nedrīkst aizņemt ar brīdinājuma zīmēm marķētās sēdvietas. Tāpat pasažieri, ja tas ir iespējams, aicināti autobusos norēķināties ar bezskaidras naudas līdzekļiem, izmantojot e-karti, Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, Jelgavas pilsētas skolēna apliecību vai ar jebkuras bankas izsniegtu “VISA” vai “MasterCard” norēķinu karti.

 

 

 Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē