16.8 °C, 3.7 m/s, 82.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaPar komandantstundas neievērošanu uzsākti 24 administratīvā pārkāpuma procesi
Par komandantstundas neievērošanu uzsākti 24 administratīvā pārkāpuma procesi
08/02/2021

No 5. līdz 7. februārim Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) apkalpojamā teritorijā, tostarp Jelgavā, komandantstundas kontroles pasākumu laikā pārbaudītas 1376 personas. Par noteiktā pārvietošanās aizlieguma neievērošanu Jelgavas iecirknī uzsākti 24 administratīvā pārkāpuma procesi.

VP ZRP pārstāve Dace Kalniņa informē, ka Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem aizvadītās nedēļas nogalē uzsākti 24 administratīvā pārkāpuma procesi un piemēroti naudas sodi no 10 līdz 150 eiro. Par neaizpildītu elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā www.covidpass.lv 6. februārī policisti uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu un piemēroja 50 eiro sodu 1981. gadā dzimušam vīrietim, kurš ieradās Latvijā no Lietuvas. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka 39 gadus vecais vīrietis atrodas ārpus savas dzīvesvietas bez attaisnojoša iemesla, tāpēc tika uzsākts vēl viens administratīvā pārkāpuma process par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu un piemērota soda nauda 25 eiro.

 

Zemgalē nedēļas nogales komandantstundas kontroles pasākumos pavisam kopā tika iesaistītas 175 Valsts policijas amatpersonas, kuras pildīja savus pienākumus ciešā sadarbībā ar 23 Zemessardzes un 35 pašvaldību policiju darbiniekiem.

 

Aizpildītus pašapliecinājumus par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu neatliekamas un pamatotas situācijas gadījumā uzrādīja 1027 no 1376 pārbaudītajām personām. Tāpat tika sagatavoti 24 ziņojumi par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu, kā arī tika reģistrēti 33 notikumi, kas nebija saistīti ar Ministru kabineta rīkojumu “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

 

 

Foto: Valsts policija

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē