27.4 °C, 0.7 m/s, 55.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsFK “Jelgava” nestartēs Virslīgā
FK “Jelgava” nestartēs Virslīgā
11/02/2021

Futbola klubs “Jelgava” 3. februārī nesaņēma Latvijas Futbola federācijas (LFF) A licenci dalībai 2021. gada “Optibet” Virslīgas čempionātā, jo nav izpildījis visus kritērijus. Klubam bija iespēja šo lēmumu piecu darba dienu laikā pārsūdzēt LFF Apelāciju komitejā, taču tas nav iesniedzis nepieciešamos dokumentus, tādējādi atsakoties no dalības. 10. februārī klubs paziņoja, ka pēc 11 gadiem meistarkomanda beidz pastāvēt.

“Līdz pēdējam brīdim pastāvēja iespēja, ka komandai parādīsies investors, taču cerības nepiepildījās,” teikts kluba paziņojumā.

 

2018. gadā atklātajā FK “Jelgava” sporta bāzē Kārklu ielā 6 darbu turpina futbola skola “Jelgava”, un kluba treneri strādās ar jaunajiem futbolistiem. Futbola skola 2020. gada nogalē apvienoja 490 jauniešus, bet šogad izvirzīts mērķis sporta nodarbībās iesaistīt līdz 550 bērnu un jauniešu. Futbola skola šogad būs pārstāvēta visos Latvijas jaunatnes sacensību vecumos.

 

Jāpiebilst, ka pērn 2. līgā uzvarējusī apvienotā “Albatroz” SC/FS “Jelgava” komanda šogad startēs Latvijas futbola 1. līgā, kas šogad pārsaukta par “Optibet” Nākotnes līgu, un tajā spēlēs vairāki futbola skolas audzēkņi.

 

FK “Jelgava” 11 sezonās Virslīgā vienu reizi izcīnījis sudraba un vienu reizi bronzas medaļu, kā arī četras reizes ir uzvarējis Latvijas kausā.  

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē